Науковці знайшли ще один поширений симптом коронавірусної інфекції

Відомо, що COVID-19 по-різному впливає на людей. Симптоми цієї хвороби змінюються від людини до людини і можуть включати кашель, лихоманку, втрату нюху та відчуття смаку. Також дослідження показали, що коронавірусна інфекція може викликати шлунково-кишкові та неврологічні розлади, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зараз іспанські дослідники виявили, що до появи інших симптомів у 70% пацієнтів із COVID-19 з’являлась сухість у носі. Частина з них навіть потребувала введення у ніздрі сольового розчину для видалення забрудників. Цей симптом з’явився лише у 3% людей з контрольної групи, у яких коронавірусна інфекція не підтвердилась.

Доктор Хорді Наварра разом зі своєю командою з Університету Барселони вважають, що вони змогли виявити ще одну попереджувальну ознаку вірусу, яку досі ігнорували. Вони також заявили, що такі серйозні ознаки коронавірусу, як утруднене дихання, просто затьмарили менш серйозні та більш ранні симптоми.

Загалом 35 учасників із коронавірусною інфекцією повідомили про сухість у носі, яка з’явилась до або одночасно з іншими симптомами.

Науковці закликають провести більш масштабне дослідження, щоб визначити, як довго люди відчувають сухість у носі перш, ніж їм діагностують COVID-19. Потенційно це може допомогти контролювати нові спалахи хвороби.

В середньому учасники дослідження страждали на носову сухість протягом 12 днів. Найчастіше вона супроводжується аносмією або гіпосмією. Аносмія – це втрата нюху, тоді як гіпосмія – це зниження чутливості до деяких або всіх запахів.

Врахування цих ознак може сильно полегшити ранню діагностику коронавірусної інфекції.

Поділись


Новини партнерів