Плюси та мінуси дієти з варених яєць

Яйця – це ситний та смачний продукт, який може забезпечити ваш організм поживними речовинами без шкоди для здоров’я. Останнім часом серед тих, хто стежить за своєю вагою, стала дуже популярною дієта з варених яєць. Та насправді така дієта може мати більше мінусів, ніж ви гадаєте, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Для любителів крутих яєць ця дієта може стати улюбленою. Адже вона дає можливість з’їдати аж 6 відварених яєць щодня. Вона з’явилась після публікації в 2018 році книги Аріель Чандлер.

Дієта з варених яєць передбачає вживання варених яєць чи інших джерел нежирного білка під час кожного прийому їжі, а також вживання 2 порцій фруктів з низьким вмістом вуглеводів на день. У книзі сказано, що такий раціон може допомогти скинути до 11 кг за два тижні. Однак, на думку експертів у галузі охорони здоров’я, щоденне вживання занадто великої кількості білка може призвести до підвищення рівня холестерину в організмі, що збільшує ризик серцевих захворювань.

Яйця, безперечно, є найкращим джерелом здорових білків та амінокислот, які необхідні для побудови м’язів, а помірне їх споживання може сприяти посиленню імунітету. Однак, надлишок білка може призвести до нестачі інших важливих поживних речовин. На думку експертів, споживання одного чи двох яєць щодня може дати вашому тілу потрібну кількість білка для відновлення м’язів, регулювання рівня цукру в крові, зміцнення імунітету та підтримки здорового обміну речовин. Однак яйця мають високу калорійність, і надмірне захоплення яйцями може збільшити ризик підвищення рівня холестерину.

Споживання яєць на сніданок допоможе вам залишатись ситими протягом тривалого часу. Це також пов’язано з присутністю у яйцях великої кількості білка, який посилює метаболізм і сприяє швидшому спалюванню калорій.

Тому як би ви не любили яйця, варто стежити за балансом поживних речовин у вашому раціоні. Не слід споживати занадто багато білка, адже це принесе вам значно більше шкоди, ніж користі.

Поділись


Новини партнерів