Вчені назвали продукти, які допомагають подолати COVID-19

Хоча розробка ефективної та безпечної вакцини проти COVID-19 зараз є пріоритетною, проводиться багато досліджень, які мають на меті знайти природні способи лікувати це захворювання. Одне з таких досліджень провели науковці з Університету Північної Кароліни. Воно показало, що певні продукти можуть запобігти поширенню коронавірусної інфекції, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Було встановлено, що деякі продукти харчування та напої, такі як темний шоколад, зелений чай та виноград, містять хімічні сполуки під назвою фітонутрієнти. Вони можуть перешкоджати роботі ферменту протеази у вірусі. Це може завадити вірусу інфікувати організм людини і передаватися від однієї людини до іншої.

Дослідження показало, що різні підтипи фітонутрієнтів, як флаваноли та проантоціанідини, що містяться у темному шоколаді, зеленому чаї та винограді, змогли успішно заблокувати дію протеази.

Противірусні, протизапальні та антибактеріальні властивості цих фітонутрієнтів вже показали свою ефективність для зменшення ризику розвитку гіпертонії, а також допомогли захистити судини мозку, що сприяє посиленню когнітивної функції.

Дослідження проводилось шляхом комп’ютерного моделювання. Науковці перевіряли вплив різних фітонутрієнтів з 5 рослинних джерел на дію протеази. Вчені виявили, що вони здатні з’єднуватись з різними частинами протеази.

Протеаза необхідна вірусу SARS-CoV-2 для реплікації, якщо її деактивувати та інгібувати, вірус скоро загине.

Окрім цих продуктів, існують і інші варіанти, здатні інгібувати вірус SARS-CoV-2. До них належать сік журавлини та гранату, а сік чорноплідної горобини допоміг знизити заразність вірусу у 3000 разів.

Поділись


Новини партнерів