Вчені назвали ще один спосіб прискорити метаболізм

Рослинний раціон вже давно вважається корисним для здоров’я. Кілька досліджень, проведених у різних куточках світу, показали, що такий раціон  позитивно впливає на нирки, легені та загальний стан здоров’я. У нещодавньому дослідженні, опублікованому в  Journal of the American College of Cardiology, вчені визначили, що рослинна дієта може сприяти зниженню ризику серцевої недостатності до 41%, порівняно з раціоном, багатим на жири, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Останнє ж дослідження показало ше більше переваг, які вам може дати рослинна дієта. Встановлено, що раціон, основу якого складають рослинні продукти, допомагає прискорити метаболізм і сприяє втраті ваги. Результати були опубліковані в JAMA Network Open.

Це було рандомізоване дослідження, в якому взяли участь дві групи людей. Одна на 16 тижнів перейшла на дієту з високою часткою фруктів, овочів, бобових та цільнозернових продуктів, а інша не змінювала свій раціон. За матеріалами досліджень, ніхто з учасників не вносив ніяких змін у свій спосіб життя, якщо це не було вимогою лікаря.

Виявилось, що учасники з першої групи почали спалювати на 18,7% більше калорій, тоді як в другій групі не зафіксували жодних змін. Також учасники з першої групи схудли в середньому на  6,4 кг.

Окрім висновку, що рослинна дієта прискорює спалювання жиру, у дослідженні відзначено значне скорочення запасів жиру у м’язових клітинах, які можуть бути пов’язані з розвитком діабету 2 типу.

Враховуючи все вищезазначене, вам варто збільшити частку рослинних продуктів у раціоні. Для цього чудово підійдуть листяна зелень, овочі, фрукти, горіхи, насіння, цільнозернові продукти та бобові.

Поділись


Новини партнерів