5 корисних властивостей арахісу, які підтвердила наука

Якщо ви полюбляєте арахіс, вважайте, що вам пощастило – ваш улюблений горіх має безліч корисних властивостей. Це прекрасний продукт, наповнений різноманітними поживними речовинами, необхідними для здорового функціонування організму, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Арахіс – це дуже популярна та корисна закуска. Ось п’ять корисних властивостей арахісу, які підтвердила наука:

Арахіс допомагає схуднути. При збалансованому раціоні арахіс сприяє схудненню. Він є джерелом ненасичених жирів, клітковини та білків, які роблять його дуже ситним. Це допомагає вам споживати менше калорій, а отже скорочує приріст ваги.

Арахіс сприяє зниженню рівня холестерину. Якщо ви страждаєте від підвищеного рівня холестерину, включіть у раціон арахіс та арахісове масло. Завдяки високому вмісту ненасичених жирів, арахіс допомагає знизити рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ.  Як наслідок, ризик серцевих захворювань, інсульту та інших серцево-судинних проблем зменшується.

Арахіс зміцнює здоров’я шкіри. Ненасичені жирні кислоти мають дивовижні протизапальні властивості. Тож якщо у вас проблемна шкіра, арахіс – це те, що вам потрібно. Корисні жири також захищають шкіру від пошкоджень, завданих УФ-випромінюванням, зменшуючи ризик появи зморшок і гіперпігментації. Також арахіс посилює вироблення колагену, адже він захищає клітини, що відповідають за нього.

Арахіс знижує ризик раку. Арахіс містить сполуки, які називаються фітостеринами, що мають протипухлинні властивості. Особливо ефективний арахіс для профілактики раку молочної залози, товстої кишки та передміхурової залози. Дослідження показало, що вживання арахісу або продуктів його переробки може навіть зменшити ріст ракових клітин у жінок з колоректальним раком.

Арахіс допомагає у лікуванні артриту. Артрит – це запальне хронічне захворювання, яке вражає щороку величезну кількість людей. Але завдяки протизапальним перевагам арахісу біль у суглобах при артриті можна зменшити. А ніацин, що міститься в арахісі, сприяє збільшенню рухливості суглобів. Арахіс – це гарна натуральна альтернатива нестероїдним протизапальним препаратам.

Поділись


Новини партнерів