Дослідження показали, які психологічні наслідки може мати зайва вага для жінок

Надмірна вага та ожиріння можуть негативно впливати не тільки на фізичне здоров’я людини, а і на її психологічний стан. Особливо гостро психологічне навантаження, спричинене надмірною вагою відчувають жінки, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Нещодавнє дослідження показало, що кількість запитів у мережі, пов’язаних з ожирінням, зросла в порівнянні з минулим роком на приголомшливі 550%. Це вказує на те, що обізнаність населення про цю проблему у світі зростає. Однак, не зважаючи на це, люди, що страждають на ожиріння, зазнають колосального тиску.

У повних жінок часто виникають помилкові переконання, що вони стають непривабливими для протилежної статі. Це одне з найбільших джерел психологічної напруги, яке викликає у жінок відчуття, що вони не живуть повноцінним життям. Ще один важливий момент – це відчуття безпорадності, яке виникає після невдалих спроб скинути зайві кілограми. Найгіршим психологічним ефектом ожиріння та зайвої ваги є відчуття, що тебе не люблять. Це справді дуже шкідливо для психологічного здоров’я людини.

До інших наслідків зайвої ваги для психологічного самопочуття людини належать занижена самооцінка, яка не дозволяє вести активне соціальне життя і нормально спілкуватись з однолітками.

Також повні люди схильні вважати, що вони мають менше енергії, ніж їхні однолітки з нормальною вагою, що часто створює враження, ніби вони ледачі. Крім того, люди з ожирінням відчувають більш сильний стрес, який часто призводить до переїдання. Особливо вразливі перед стресом жінки із зайвою вагою віком від 18 до 30 років.

Ожиріння може стати причиною нерегулярного менструального циклу. Це збільшує психологічний дискомфорт, який відчуває жінка. Крім того, усі жінки з ожирінням схильні до дисбалансу гормонів, з яким необхідно боротись.

Таким чином, діти, які страждають на ожиріння, можуть не витримати психологічного тиску, а жінки можуть відчувати сильну занепокоєність, як показують дослідження та опитування. Найгірше те, що рідні та близькі можуть навіть не усвідомлювати, як вони впливають на людину з ожирінням. Саме з цим потрібно в боротись в першу чергу. Пам’ятайте, підтримка родини дуже важлива у такій ситуації.

Поділись


Новини партнерів