Як приготувати корисний чай, що знижує артеріальний тиск

Що може бути кращим за чашку гарячого запашного чаю, особливо холодного зимового вечора? Він допомагає зігрітись, має яскравий смак та аромат. Також чай може мати лікувальні властивості. Наприклад, чай з чорного перцю є простим та надійним засобом від болю в горлі, високого артеріального тиску та інших проблем зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Щоб приготувати вдома чай з чорного перцю, нагрійте одну чашку води на середньому полум’ї. Додайте до неї невеликий шматочок імбиру. Коли вода почне кипіти, додайте 1 чайну ложку порошку чорного перцю разом з 1 чайною ложкою чайного листя. Вимкніть вогонь і додайте до напою половину склянки молока і одну чайну ложку цукру. Дайте чаю заваритись, потім процідіть його і насолоджуйтесь.

Щоб зробити чай ще кориснішим, цукор можна замінити на мед.

Чорний перець, також відомий як Piper nigrum, належить до родини перцевих. Він містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають йому природним шляхом регулювати артеріальний тиск і зміцнювати здоров’я серцево-судинної системи. Окрім цього, чай з чорного перцю також допомагає зміцнити імунітет та позбутись болю в горлі.

Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Cardiovascular Pharmacology, сполука під назвою піперин, що міститься в чорному перці, може допомогти у зниженні високого кров’яного тиску. Наявність калію в чорному перці запобігає згущенню крові та зменшує побічні ефекти, спричинені надмірним споживанням натрію, що є однією з основних причин підвищеного артеріального тиску.

Причин підвищення артеріального тиску та розвитку гіпертонії може бути багато. Від нездорової дієти з великим вмістом солі до надмірного стресу. Високий тиск шкідливий сам по собі, але він може спричинити ще цілий ряд хвороб та станів, які несуть загрозу для життя, включаючи інсульти та інфаркти.

Ви можете контролювати свій кров’яний тиск в домашніх умовах, якщо перейдете на здоровий раціон та зменшите споживання солі. Також може допомогти регулярне вживання чаю з чорним перцем.

Поділись


Новини партнерів