Дієтолог назвала прості продукти для захисту від раку

За словами лікаря дієтолога Наталії Денисової, до числа простих продуктів, що підсилюють захист організму від раку, відносяться картопля, цибуля.

Денисова констатує, що розвиток ракових пухлин в організмі пов’язаний з клітинним руйнуванням, якому сприяє окислення їх оболонки, що провокує радіація, стрес і інші фактори. Боротися з цим небезпечним процесом ефективно допомагають антиоксиданти. Тому продукти, які їх містять є багатим джерелом, і рекомендуються вченими для захисту від раку.

«Потужними антиоксидантами є вітаміни C, E. На вітамін E багаті рослинні олії, особливо соняшникова, і горіхи. Вітамін C міститься у великій кількості в ківі, шипшині, чорній смородині і червоному перці, а також в картоплі і цибулі», – назвала лікар корисні продукти, включаючи прості і доступні.

Також антиоксидантами є речовини каротиноїди – конкретно лікопін. Організм забезпечують ним томати, перш за все, що пройшли термічну обробку. Дієтолог Денисова назвала лікопін одним з найкорисніших для чоловічого здоров’я: завдяки його дії скорочується ризик раку простати.

Ще один простий продукт для захисту від раку – це капуста.

«У різних видах капусти містяться Меркаптани -фітоз’єднання, важливі для профілактики гормональних пухлин», – пояснила Денисова.

Також дієтолог рекомендує вживати в їжу квасолю, злаки, насіння льону, кунжуту – ці продукти багаті лінгалінами, що додатково захищають клітини від руйнування. У зеленому чаї, яблуках в свою чергу, присутні катехіни – дані речовини теж наділені властивістю протистояти розвитку ракових утворень.

Резюмуючи, Денисова повідомила, що харчування, що забезпечує організму захист від пухлин, має бути обов’язково різноманітним.

Читайте також: 5 причин обирати свіжі продукти, а не заморожені

Поділись


Новини партнерів