5 причин обирати свіжі продукти, а не заморожені

Всі ми час від часу потрапляємо в ситуації, коли на покупку продуктів просто немає часу. В такі моменти багато хто покладається на заморожені продукти. Зручність у зберіганні та приготуванні робить їх все більш популярними, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак, часто виникає питання – а чи справді заморожені овочі та фрукти достатньо корисні, щоб вживати їх постійно? Сучасні методи заморозки допомагають зберегти у продуктах практично всі поживні речовини. Звісно, певна їх частка все одно втрачається, та відбувається це під час збору та переробки продуктів. Також заморожені продукти більшості людей зручніше використовувати.

Та все ж експерти не рекомендують вживати заморожені продукти надто часто. Якщо порівнювати їх зі свіжими продуктами, що не лежали на полиці супермаркету або у вашому холодильнику занадто довго, вони сильно програють у поживності. Ось, яку користь ви можете отримати, якщо віддасте перевагу свіжим овочам та фруктам, а не замороженим:

Більше поживних речовин. Свіжі продукти, які не проходили тривалі процеси зберігання та переробки, містять більше поживних речовин. Стиглі та свіжі овочі і фрукти здатні зміцнити ваше здоров’я і надати вашим стравам неповторного смаку та аромату.

Більше різноманіття. Хоча заморожених продуктів на ринку стає все більше, свіжі овочі та фрукти все ж переважають, тож ви можете спробувати більше нових смаків та одержати більше різноманіття корисних фітохімікатів.

Нижча ціна. Фасовані заморожені продукти коштують значно дорожче, ніж ті ж самі продукти у свіжому вигляді, тож свіжі овочі та фрукти можуть бути не тільки кориснішою, але і більш доступною альтернативою замороженим.

Контроль ваги. Свіжі продукти містять більше клітковини та антиоксидантів, порівняно із замороженими. Це сприяє посиленню метаболізму, що допомагає вам тримати вагу під контролем.

Відсутність консервантів. Часто виробники додають консерванти у заморожені продукти, щоб збільшити термін їх зберігання. Деякі з них при регулярному вживанні можуть вам нашкодити. Тоді як свіжі продукти не місять жодних консервантів.

Поділись


Новини партнерів