3 причини включити у свій раціон рис

Якщо ви хочете схуднути, можливо, ви отримували рекомендацію уникати рису, адже він містить багато простих вуглеводів і може сприяти збільшенню ваги. Хоча різні дослідження показали різні результати, і досі не до кінця зрозуміло, чи це правда. А от що точно відомо, так це те, що рис дуже доступний та популярний, особливо в країнах Азії, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієтолог індійських знаменитостей Ружута Дівекар дотримується думки, що рис цілком підходить для регулярного вживання. Більше того, він однаково корисний і в якості сніданку, і в якості вечері.

Нещодавно пані Дівекар назвала декілька причин включити рис у свій раціон:

Він корисний при здутті, болі в животі та синдромі подразненого кишечника. Ви можете цього не знати, та рис діє як пребіотик. Він живить корисні бактерії, що живуть у кишечнику. Це допомагає зменшити симптоми синдрому подразненого кишечника, усунути запори, здуття та інші проблеми з травленням.

Він підходить тим, хто відчуває втому та сильний стрес. За словами Дівекар, повечерявши рисовим супом, ви зможете заспокоїти шлунок та нерви, що сприяє здоровому та міцному сну. Сон важливий для регулювання рівня гормонів, настрою та ефективного виконання щоденних завдань на роботі та вдома.

Він корисний людям, які страждають на харчові дефіцити. Коли рис вживають в якості частини здорового раціону, багатого на фрукти та овочі, він покращує засвоєння поживних речовин із них. Особливо корисно вживати рис при нестачі вітаміну В12, гемоглобіну та вітаміну D.

Поділись


Новини партнерів