5 переваг використання кунжутної олії для догляду за шкірою

Якщо ви вже спробували безліч продуктів від різних брендів, шукаючи ідеальний засіб для живлення шкіри в зимовий сезон, однак раз за разом розчаровувались, вам варто звернути увагу на природні засоби, такі як кунжутна олія, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

За словами косметолога-дерматохірурга доктора Рінкі Капур, не варто недооцінювати крихітні зерна кунжуту. Вони здатні забезпечити вас здоровими моно- та поліненасиченими жирами, жирними кислотами омега-6, флавонолами та флавоноїдами, вітамінами (А, Е, В1, В2 та В3), мінералами (цинком, кальцієм, магнієм тощо) та харчовими волокнами. Також кунжутна олія дуже корисна для волосся та шкіри.

За словами доктора Капур, кунжутна олія миттєво вбирається в шкіру та робить її ідеальною. Кунжутна олія має такі корисні властивості:

  • Антиоксидантні. Кунжутна олія бореться з вільними радикалами.
  • Протимікробні. Вона вбиває шкідливі мікроби та запобігає їх розмноженню.
  • Протизапальні. Кунжутна олія зменшує набряки та почервоніння, забезпечуючи швидке полегшення.

Однією з найбільших переваг використання кунжутної олії на шкірі є те, що вона абсолютно некамедогеннна. Це означає, що вона живить шкіру, однак не забиває пори. Ось 5 переваг використання кунжутної олії:

Вона захищає від сонця. Природні антиоксиданти, які містяться в кунжутній олії, здатні захистити від шкідливого впливу сонячного світла, спричинений УФ-променями та вільними радикалами.

Вона бореться з прищами. Ця олія має антибактеріальні властивості, що роблять її прекрасною зброєю проти прищів та вугрів.

Вона зволожує та відновлює шкіру. Кунжутна олія відновлює пошкоджені клітини шкіри, а жирні кислоти і вітаміни у ній прекрасно зволожують шкіру і роблять зморшки менш помітними. Поліфеноли, які містяться в кунжуті, здатні відновити природний захисний бар’єр шкіри.

Вона видаляє відмерлі частинки шкіри. Кунжутна олія прекрасно видаляє зі шкіри бруд, бактерії та відмерлі кллітини, роблячи її гладкою, сяючою та еластичною.

Вона має антивіковий ефект. Кунжутна олія покращує циркуляцію крові та сприяє швидкому відновленню клітин шкіри. Мінерали, такі як цинк, мідь, кальцій, магній і марганець, що містяться в олії, можуть відновлювати рубцеву тканину і оновлювати клітини шкіри.

Поділись


Новини партнерів