Які основні поживні речовини необхідні дитині в період активного росту

Сьогодні школярі частіше віддають перевагу джанк фуду та фасованим продуктам, а не свіжим овочам та фруктам. На їх дієтичні звички часто впливають однолітки в школі та засоби масової інформації, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Такий раціон може призвести до нестачі багатьох поживних речовин, що просто  необхідні організму, який росте та розвивається.

Вуглеводи, білки та жири покликані забезпечувати організм енергією, тому їх обов’язково потрібно вживати в достатній кількості. Білки також необхідні для формування тканин м’язів та кісток і утворення антитіл, які протистоять збудникам інфекцій. Гарними джерелами білка є молоко та молочні продукти, курка, риба та яйця.

Жири потрібні організму для засвоєння жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін А.  Раціон дитини повинен включати невеликі кількості здорових ненасичених жирів.

Вітамін D відіграє важливу роль у рості та зміцненні кісток та зубів. Гарний спосіб забезпечити дітей цим вітаміном – це проводити з ними більше часу на свіжому повітрі, граючи в активні ігри. Це також допоможе збільшити рівень фізичної активності та зменшити час, проведений перед екраном комп’ютера.

Кальцій також необхідний для здоров’я кісток, тому діти обов’язково повинні вживати молочні продукти.

Крім того, дієта вашої дитини має включати зелені листові овочі. Вони потрібні для того, щоб підтримувати належний рівень заліза в організмі. А для покращення його засвоєння потрібно вживати фрукти та овочі, багаті на вітамін С. Це можуть бути цитрусові, болгарський перець, полуниці, смородина, картопля, яблука, тощо.

Всі ці поживні речовини сприяють росту та розвитку вашої дитини, а також зміцнюють її здоров’я. Тому дуже важливо прищепити їй правильні харчові звички, подаючи гарний приклад у сім’ї.

Поділись


Новини партнерів