Як вживати часник, щоб отримати від нього максимальну користь

Щоденне вживання часнику може допомогти вам впоратись з великою кількістю проблем зі здоров’ям, які так часто з’являються в зимовий сезон. Часник, який використовують у більшості традиційних кухонь світу, здобув свою популярність не тільки завдяки своєму виразному смаку та аромату, а і завдяки своїм лікувальним властивостям, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Часник містить багато антиоксидантів, які захищають клітини від окислювального стресу та сприяють відновленню клітин, пошкоджених вільними радикалами. Крім цього, він є чудовим джерелом таких мінералів, як фосфор, кальцій, калій, залізо та мідь. Містить часник і вітаміни, зокрема вітамін С та вітамін В6. Наявність у ньому вітаміну С та заліза сприяє природному зміцненню імунної системи, що допомагає знизити ризик сезонних інфекцій.

Тому часник варто додати до свого щоденного раціону, особливо взимку. Ось кілька способів зробити це так, щоб одержати від часнику максимальну користь:

Їжте сирий часник. Вживання сирого часнику натщесерце може допомогти зменшити рівень холестерину. Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Nutrition, вживання часнику у похилому віці може запобігти закупоренню артерій і поліпшити стан здоров’я серця. Сирий часник містить компонент під назвою аліцин, який допомагає розріджувати кров і знижує рівень холестерину.

Таким чином, найкращий спосіб споживання часнику – це вживання сирого часнику на голодний шлунок, оскільки свіжий часник містить аліцин, який руйнується при термічній обробці. Щоб отримати максимум поживних речовин, потрібно з’їдати 1-2 зубчики сирого часнику, запиваючи їх склянкою води, до сніданку. Це допоможе вам зміцнити здоров’я серця та зменшити ризик діабету.

Пийте часниковий чай. Якщо вам складно їсти сирий часник, ви можете отримати користь від нього, вживаючи часниковий чай. Для цього потрібно подрібнити один зубчик часнику, залити його однією склянкою води і прокип’ятити кілька хвилин. Як тільки суміш закипить, додайте до неї 1/2 ч.л. кориці. Потім вимкніть вогонь, і дайте напою настоятись протягом 2 хвилин. Перелийте його в чашку, додайте 1 ч.л. меду та 1/2 ч.л. лимонного соку. Кількість цих інгредієнтів можна змінювати на свій смак.

Додавайте часник до свої звичних страв. Готуючи рагу, запіканку чи суп, не забудьте додати туди кілька зубчиків часнику. Краще віддавати перевагу саме свіжому часнику, а не гранульованому, він не тільки принесе користь вашому здоров’ю, а і зробить смак та аромат ваших страв більш пікантним.

Поділись


Новини партнерів