Названо неочевидний симптом нестачі вітаміну В12

Вітамін В12 життєво важливий для утворення клітинних мембран. При його нестачі клітинні мембрани можуть вироблятись значно гірше. Оскільки нерви включають велику кількість клітинних мембран, дефіцит вітаміну В 12 може спричинити нервові порушення. В тому числі і посмикування ока, пише Жіночий світ з посиланням  на Express.

Око, яке посмикується, може дуже дратувати, але переважно це не є симптомом якогось серйозного захворювання. Однією з можливих причин появи посмикування є нестача в раціоні продуктів, багатих на В12.

Якщо у вашому раціоні недостатньо певних поживних речовин як вітаміни D та В12, це порушує роботу організму. Посмикування очей – це лише один з безлічі симптомів, які ви можете помітити. Найкращим способом його позбутись є збільшення споживання тих поживних речовин, яких вам не вистачає.

Те, що нестача вітаміну В12 може викликати посмикування очей, підтвердило дослідження, опубліковане у Neurology India.

Схожим чином свою роль у функціонуванні клітин, тканин та органів відіграє магній. Тому спазми повік можуть також бути пов’язані з дефіцитом магнію.

Більшість людей стикаються з посмикуванням ока через стрес, втому, тривожність, вживання кофеїну та деяких ліків. Тому якщо ви не певні щодо причин цього явища, зверніть увагу на такі ознаки:

  • Оніміння або поколювання у руках, ногах та стопах
  • Проблеми з рівновагою та координацією
  • Анемія
  • Набряклий та запалений язик
  • Утруднення мислення та погіршення пам’яті
  • Слабкість та втома

Якщо ви помічаєте у себе щось із цього списку, імовірніше за все, посмикування ока пов’язане з дефіцитом вітаміну В12.

Поділись


Новини партнерів