Про що завжди потрібно пам’ятати, якщо ви хочете, щоб ваша шкіра була ідеальною

Коли мова йде про догляд за шкірою, вам потрібно добре вивчити її  тип, особливості, тон та потреби. Це пов’язано з тим що в кожної людини шкіра індивідуальна, тож певні інгредієнти можуть ідеально підходити для однієї людини, але геть не працювати на іншій. Якщо ваша шкіра страждає від прищів, тьмяності та пігментації, ви повинні використовувати засоби, що підходять саме для вас, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Пам’ятайте – здоров’я шкіри стоїть на чотирьох стовпах. Це достатнє споживання вологи, фізична активність, мінімізація стресу та місцеві процедури для догляду. Та не варто обмежуватись лише цим. Ось 4 речі, про які потрібно завжди пам’ятати, якщо ви хочете мати ідеальну шкіру:

Вживайте корисну для шкіри їжу. Фрукти та овочі здатні запобігти сухості шкіри,  оскільки вони містять багато води і зволожують її зсередини. А продукти, багаті на антиоксиданти, допомагають захистити шкіру від негативного впливу сонячного світла.

Не забувайте про нічний догляд за шкірою. Багато людей ігнорують вечірні процедури з догляджу за шкірою, однак, вони на стільки ж важливі, як і ранкові. Саме вночі наш організм відновлюється найбільш інтенсивно, тому продукти з догляду за шкірою працюють краще.

Уникайте побічних ефектів використання технологій. Внесіть невеликі зміни у свою роботу за комп’ютером – носіть окуляри, що захищають від синього світла, ставте таймер, який буде нагадувати вам про необхідність робити перерви для вправ на розтяжку. Важливо також контролювати час використання комп’ютерів та смартфонів, щоб зменшити негативний вплив їх випромінювання.

Контролюйте наявність у косметиці певних інгредієнтів. Підбір засобів для догляду за шкірою завжди певною мірою відбувається методом спроб та помилок. Однак, є інгредієнти, чия дія спрямована на вирішення конкретних проблем зі шкірою:

  • Саліцилова кислота допомагає боротись з акне та іншими запаленнями
  • Вітамін С допомагає уникнути гіперпігментації та шрамів від прищів
  • Ретинол і альфагідрокислоти запобігають передчасному старінню
  • Вітамін С та кофеїн допомагають прибрати темні кола під очима
  • Гілауронова кислота та ретинол допомагають розгладити зморшки.
Поділись


Новини партнерів