5 причин включити у свій раціон гриби

Люди по всьому світу їдять гриби, цінуючи їхній смак та універсальність. Їх можуть їсти в тому числі і вегетаріанці, оскільки хоча вони й належать до окремого царства, в кулінарії їх зазвичай відносять до категорії овочів, пише Жіночий світ з посилання на News 18.

За даними Гарвардської медичної школи, усі види їстівних грибів мають низьку калорійність та містять мало жиру, хоча вміст харчових волокон у них також незначний. Натомість вони містять інші поживні речовини, включаючи білки, вітамін С, вітаміни групи В, вітамін D, мідь, калій, фосфор, селен, фітохімікати та антиоксиданти.

Ось кілька переваг, які ви можете одержати, якщо почнете споживати більше грибів:

Зміцнення імунітету. Враховуючи, те, на скільки багаті гриби на поживні речовини, вони мають позитивний вплив на імунітет.  Антиоксиданти та фітохімікати в грибах надають їм протизапальних, антибактеріальних та протигрибкових властивостей, які знижують ризик інфекцій. Більше того, вживання грибів також може допомогти вам запобігти збільшенню ваги та ожирінню.

Зниження ризику серцевих хвороб. Гриби містять багато нежирного білка, однак практично не містять калорій та жирів. Гриби також містять глутамат-рибонуклеотиди, які не тільки надають їм солонуватого смаку, а і дозволяють зменшити споживання натрію. Це сприяє зниженню артеріального тиску і зміцнити здоров’я серця.

Покращення когнітивних функцій. Гриби містять два ключових антиоксиданти – ерготіонін та глутатіон – які не тільки захищають мозок та тіло від передчасного старіння, але також захищають від пошкоджень клітини мозку. Споживання грибів сприяє покращенню пам’яті та уваги. Дослідження також показали, що вживання грибів корелює зі зниженням ризику деменції, в тому числі і хвороби Альцгеймера.

Покращення здоров’я кісток. Гриби містять вітамін D, кальцій, калій і фосфор – три поживні речовини, необхідні для формування кісток та збереження їхнього здоров’я. Дослідження показують, що регулярне споживання грибів може допомогти запобігти захворюванням, пов’язаним з кістками, таким як остеопороз, біль у кістках і навіть дегенерація кісток.

Покращення травлення. Гриби містять полісахариди, які діють як пребіотики. Пребіотики – це сполуки, які стимулюють ріст корисних кишкових бактерій. Отже, вживання грибів може не тільки покращити травлення, але й допомогти зберегти здоров’я кишечника.

Поділись


Новини партнерів