6 продуктів, які допоможуть вам відновити баланс гормонів

Дисбаланс гормонів – це серйозна проблема, з якою стикають як чоловіки, так і жінки. Однак, хоча велика кількість людей стикається з проблемами, спричиненими порушенням гормонального балансу, його ознаки часто залишаються непоміченими, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Від гормонів залежить наше самопочуття, реакція на стресові ситуації, стан шкіри та функціонування цілих систем організму. Інколи їжа, яку ми обираємо, може мати сильний вплив на гормони. Ось кілька продуктів, які допоможуть вам відновити баланс гормонів в організмі та покращити самопочуття:

Броколі. Броколі містить величезну кількість поживних речовин, а також допомагає відновити баланс естрогену. Завдяки високому вмісту кальцію вона також може допомогти жінкам полегшити симптоми ПМС. Такі ж властивості мають і інші хрестоцвітні овочі, наприклад брюссельська та цвітна капуста.

Жирна риба. Жирні сорти риби не лише допомагають нам зміцнити здоров’я серця, а і сприяють збереженню балансу гормонів в організмі. Така риба, як лосось та скумбрія, багата на жирні кислоти омега-3. Вони допомагають контролювати менструальний цикл та знижує ризик виникнення синдрому полікістозних яєчників, який може викликати сильний дисбаланс гормонів.

Авокадо. Якщо останнім часом ви відчуваєте сильний стрес, то авокадо – це те, що вам потрібно. Воно сприяє зниженню рівня кортизолу, а також допомагає контролювати рівень холестерину та знижує ризик інсульту.

Гранат. Гранат багатий на антиоксиданти, які допомагають контролювати надмірне вироблення естрогену в організмі. Також він знижує ризик виникнення різновидів раку грудей, які пов’язані з порушенням балансу естрогену.

Насіння льону. Насіння льону є багатим джерелом лігнанів, різновиду фітоестрогенів. Вони, як і антиоксиданти гранату, допомагають контролювати вироблення естрогену та попередити розвиток гормонозалежних форм раку грудей.

Кіноа. Кіноа – це джерело вітамінів, білка та клітковини, що допомагає регулювати рівень цукру в крові. В свою чергу, це сприяє контролю вироблення інсуліну та андрогенів.

Поділись


Новини партнерів