8 порад, що допоможуть зберегти здоров’я зубів

Пандемія триває вже десять місяців, і через цілком зрозуміле бажання уникнути зайвих контактів багато хто не зміг пройти профілактичний огляд у стоматолога. Це збільшує ризик виникнення різних проблем, пов’язаних із зубами та ротовою порожниною, включаючи кровоточивість ясен, зубний біль та неприємний запах з рота, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось декілька правил, яких потрібно дотримуватись під час пандемії,щоб зберегти здоров’я своїх зубів:

Чистьте зуби двічі на день. Це обов’язкова умова для запобігання утворенню нальоту та зниження імовірності кровотеч. Чистити зуби потрібно правильно, якщо робити це надто інтенсивно, тканини ясен можуть пошкодитись. Чистьте їх обережно, круговими рухами принаймні протягом 2 хвилин.

Використовуйте зубну нитку. Цим мало хто переймається, але зубна нитка – це найкращий засіб для видалення рештків їжі.

Не забувайте про чищення язика. Чищення язика на стільки ж важливе, як і чищення зубів. Нехтування ним може призвести до накопичення бактеріального нальоту на язиці, який викликає неприємний запах та інші стоматологічні проблеми.

Обов’язково полоскайте рот. Ополіскування рота після чищення допомагає зробити зуби білішими та видалити бактерії, які там залишились. Ви зможете уникнути утворення зубного каменю, а також гінгівіту, який з часом може розвинутись у серйозні захворювання ясен.Найкраще скористатись спеціальним ополіскувачем, він допоможе стримати розмноження бактерій.

Пийте воду. Вживання достатньої кількості води важливе для всього організму, включаючи ротову порожнину. Так разом з водою ви виводите з ротової порожнини шкідливі бактерії. Також це допомагає посилити секрецію слини.

Збільште споживання вітаміну С. Вітамін С має антиоксидантні властивості, він допомагає зберегти ясна здоровими, а зуби – міцними. Ви можете їсти цитрусові та ківі, щоб забезпечити собі необхідну дозу цієї поживної речовини.

Використовуйте гвоздику, щоб полегшити зубний біль. Якщо ви страждаєте від зубного болю, візьміть трохи гвоздики та покладіть її прямо на зуб. Антибактеріальні, протизапальні, антиоксидантні та анестезуючі властивості гвоздики допоможуть вам впоратись із зубним болем. Ви можете також застосовувати її ефірну олію.

Пийте м’ятний чай, якщо страждаєте від чутливості ясен. Заваріть м’ятний чай, потім дайте пакетику охолонути. Ледь теплим прикладіть його до ураженої ділянки. Або ж ви можете заморозити пакетик і зробити те саме. Це також гарний спосіб зупинити кровотечу з ясен.

Поділись


Новини партнерів