5 порад для схуднення після 60 років

По мірі того, як людина старіє, підтримка здорової ваги тіла стає все більш складним завданням, а спроби схуднути все частіше закінчуються невдало. Метаболізм уповільнюється, тож ви можете набирати більше зайвої ваги, ніж будь-коли до цього. Це може призвести і до інших проблем, таких як підвищений ризик серцево-судинних захворювань, погіршення здоров’я кісток та збільшення імовірності розвитку діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак, останні дослідження показали, що вік – це не перешкода для схуднення. Науковці з Університету Уоріка та університетських лікарень у Ковентрі та Уорікширі виявили, що пацієнти з ожиріння, старші за 60 років, можуть скинути таку ж вагу, як і молодші пацієнти, змінивши свій спосіб життя. Результати дослідження були опубліковані в журналі Clinical Endocrinology. Вчені вважають, що їхні результати допоможуть розвінчати помилкове уявлення про ефективність схуднення у похилому віці.

Ось 5 порад, яким  слід керуватись, намагаючись позбутись зайвої ваги після 60 років:

Збільшення рівня фізичної активності. Вправи – це ефективний спосіб позбутись зайвих кілограмів. Залишаючись фізично активними, можна запобігти зниженню рухливості м’язів та суглобів.

Зменшення порцій вечері. Деякі дослідження, опубліковані на ресурсі PubMed Central, показують, що зменшення споживання калорій у вечірній час допомагає у регулюванні ваги та сприяє її зниженню. Найкраще споживати основну частину калорій під час сніданку та обіду, а вечеря нехай буде максимально легкою.

Споживання білка. Для збереження здоров’я дуже важливо, щоб м’язова маса переважала над жировою. Для цього дуже важливо збільшити споживання білка.

Підтримка рівня вологи в організмі. Зволоження дуже важливе для схуднення, але напої потрібно обирати ретельно. Газовані води та пакетовані соки для цього не підходять, адже з ними ми споживаємо величезну кількість цукру. Він може призвести до ожиріння і збільшення ризику величезної кількості хвороб, в тому числі й діабету.

Гарний сон. Гарний сон дуже важливий одразу з кількох причин. Він позитивно впливає як на психічне, так і на фізичне здоров’я людини. Таким чином, якщо ви будете добре спати, ви зможете швидше схуднути та покращите свій настрій та загальне самопочуття.

Поділись


Новини партнерів