5 причин включити в раціон варені яйця

Яйця – це дуже універсальний продукт харчування. Вони входять до багатьох рецептів, та і з них самих можна приготувати ситну та поживну страву, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Про універсальність яєць свідчить вже те, що їх можна використовувати для приготування як солодких, так і солоних страв. Найпоширенішим способом їх приготування є відварювання у воді. Варені яйця смачні, корисні, і при цьому легко та швидко готуються.

Ось кілька переваг варених яєць, через які їх точно слід включити в раціон:

Вони сприяють схудненню. Круто зварені яйця є прекрасним джерелом пісного білка. Вони змусять вас почуватись ситими без споживання великої кількості калорій. Це робить варені яйця прекрасним продуктом для тих, хто хоче схуднути. Обід чи вечеря з двох яєць і чашки овочевої суміші місить всього 274 калорії.

Вони зміцнюють кістки плоду. Білки та вітамін D, які містяться у круто зварених яйцях, дуже важливі для внутрішньоутробного розвитку дитини. Вони зміцнюють кістки та сприяють здоровому росту плоду протягом усієї вагітності.

Вони посилюють метаболізм. Раціон з високим вмістом білка сприяє посиленню метаболізму завдяки термічному ефекту. Це трапляється тому, що організму потрібно використовувати зайві калорії для перетравлення та переробки поживних речовин у їжі. Вживання варених яєць та інших білкових продуктів допомагає людям спалити більше калорій, ніж вживання вуглеводів або жирів.

Вони є доступним джерелом холіну. Холін – це поживна речовина, яка регулює роботу мозку, нервової системи та здоров’я серцево-судинної системи. Він підтримує структуру мембран клітин головного мозку, що допомагає передавати сигнали від мозку до нервів і м’язів. Холін також сприяє розвитку головного мозку плода та запобігає вродженим вадам розвитку.

Вони корисні для очей, волосся та нігтів. Варені яйця особливо корисні для очей. Щоденне їх вживання може допомогти уникнути вікової дегенерації макули, оскільки яйця містять лютеїн та зеаксантин.  Вживання варених яєць також може знизити ризик розвитку катаракти. А високий вміст сірки і вітаміну D робить їх корисними для росту волосся та нігтів.

Поділись


Новини партнерів