5 корисних напоїв, які зігріють вас цієї зими

З настанням холодної пори року наш раціон потребує змін, аби ми могли краще протистояти низьким температурам. І якщо влітку освіжаючі прохолодні напої допомагають нам захиститись від спеки, то зараз нам потрібні напої, здатні зігріти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Першими на думку спадають чай або кава, яле як що до цікавіших та корисніших варіантів? Ось кілька здорових напоїв, які зігріють вас цієї зими:

Трав’яні чаї. Замініть свій звичайний чорний чай на трав’яний. Трав’яні чаї допоможуть запобігти надмірному споживанню кофеїну та мають багато корисних ефектів. Ви можете підібрати велику кількість трав’яних чаїв на свій смак, найпопулярнішими варіантами є ромашковий, імбирний, м’ятний чай, чай з лемонграсу, тощо.

Молоко з куркумою. Молоко з куркумою, відоме також як “золоте” молоко, має багато переваг для здоров’я. Куркума має антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості. Її регулярне вживання допомагає регулювати рівень цукру в крові, зміцнює здоров’я кісток, серця, шкіри, тощо.

Тепла лимонна вода. Лимон належить до цитрусових фруктів. Він містить вітамін С, важливий для здоров’я шкіри та функціонування імунної системи. Дослідження також показали, що вітамін С допомагає знизити ризик розвитку хвороб серця. Влітку ви можете пити воду з лимоном охолодженою, а взимку – гарячою. Особливо ефективна вона, якщо її пити вранці до сніданку.

Мигдалеве молоко. Для його приготування потрібно подрібнити мигдаль, замочити у теплій воді, а потім якийсь час проварити. Мигдаль – це джерело вітаміну Е, калію, магнію та інших важливих поживних речовин. До мигдалевого молока можна також додати кардамон та шафран. Натомість, цукор краще не додавати.

Напої з корицею. Кориця – це спеція, яка надає стравам та напоям солодкувато-пряного смаку. Вона має також лікувальні властивості. Їх кориці надають антиоксиданти та протизапальні сполуки, які вона містить у великій кількості. Крім того, кориця знижує рівень цукру у крові та сприяє зміцненню здоров’я серця. Корицю можна додавати до різних напоїв, з молоком або без нього.

Поділись


Новини партнерів