Як запобігти перетворенню переддіабетичного стану на діабет

Діабет – це захворювання, що надзвичайно стрімко поширюється. За даними ВООЗ, високий рівень цукру в крові спричиняє щороку приблизно 3,4 мільйона смертей. Щоб було зрозуміло, мова йде про діабет 2 типу, розвитку якого людина здатна запобігти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Розвиток діабету 2 типу є поступовим, у більшості людей, що на нього хворіють тривалий час був переддіабетичний стан. Сучасна медицина не здатна вилікувати цю хворобу, що робить її профілактику ще важливішою. Однак, що працює краще – ліки чи зміни в способі життя?

На це питання дало відповідь чотирирічне дослідження, опубліковане в New England Journal of Medicine. Його учасників розділили на дві групи – одна отримувала найкращі препарати для зниження рівня глюкози в крові, а для іншої підібрали правильний раціон та комплекс фізичних вправ. У другій групі захворюваність на діабет знизилась на 58%, тоді як у першій лише на 31%. Більше того, у чверті учасників з першої групи з’явились проблеми з травленням, не кажучи вже про супутні проблеми, пов’язані зі здоров’ям серцево-судинної системи, розладами нирок та спричиненими перепадами рівня цукру в крові неврологічними розладами.

Таким чином, якщо рівень цукру у вас у крові вищий за норму, є природні способи уникнути розвитку діабету. Усе для цього у вас вже є. Перш за все, перегляньте своє харчування. Ваш раціон повинен включати багато рослинної їжі, зокрема цільного зерна, та якнайменше обробленої їжі. По-друге, вам треба знайти час для щоденної фізичної активності. Правильне харчування та фізичні вправи значно покращують рівень глюкози в крові.

Цей спосіб ефективний навіть для тих людей, які мають високий ризик розвитку діабету 2 типу. Те, що діабет 2 типу є зараз на стільки поширеним, хоча його можна уникнути, є результатом низької обізнаності населення про це захворювання.

Тому всім потрібно час від часу перевіряти рівень цукру в крові, а також вживати профілактичних заходів, якщо цей показник зростає.

Поділись


Новини партнерів