Як приготувати напій для зміцнення імунітету з апельсинів і коріандру

Погода різко змінилась, після теплих та погожих днів прийшли холод, дощі а подекуди навіть сніг. Оскільки зима вже на порозі, потрібно вжити заходів, аби зігрітись та зміцнити свій імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Більшість людей за щоденними справами зовсім забували дбати про своє здоров’я, однак 2020 рік нагадав нам усім про важливість дотримання норм гігієни, правильного харчування та регулярної фізичної активності.

Міцний імунітет робить нас більш стійкими перед багатьма інфекціями, особливо сезонними, але його не модна сформувати за день-два, прийнявши якийсь чарівний засіб. Це завдання потребує часу та комплексного підходу.

В першу чергу для цього потрібно щоденно отримувати необхідну дозу вітаміну С. Цей вітамін є потужним антиоксидантом, який може творити дива з нашою шкірою, волоссям та нігтями. Також він сприяє посиленню захисту організму від збудників інфекцій та шкідливої дії вільних радикалів. Небажана активність вільних радикалів може спричинити багато захворювань, в тому числі і ракових. Окислювальний стрес, спричинений дією вільних радикалів, також може ослаблювати ваш імунітет.

Є багато фруктів та овочів, здатних забезпечити вас вітаміном С. Однак апельсини є одним з найкращих та найдоступніших його джерел. Звісно, мова йде про свіжі фрукти або сік із них, фасований сік із магазину, повний цукру та консервантів, принесе більше шкоди, ніж користі.

Комбінація апельсинового соку та коріандру дуже корисна для нашої імунної системи. Щоб зробити цей напій ще більш поживним, можете додати трохи морквяного соку. Морква – це джерело не лише вітаміну С, а і бета-каротину і вітаміну В6. Коріандр же містить цілий ряд антиоксидантів.

Щоб приготувати напій для зміцнення імунітету, вам знадобляться 2 апельсини, кілька насінин коріандру, 1 середня морква та 1 чайна должка лимонного соку. Очистьте апельсин, подрібніть моркву та коріандр. Потім змішайте всі компоненти в блендері, процідіть і пийте цей напій свіжим. Цукор додавати не потрібно.

Поділись


Новини партнерів