7 продуктів, які допоможуть вам покращити роботу легенів

Якщо ви живете у великому місті, повітря, яким ви дихаєте, швидше за все, не найкращої якості. Забруднене повітря може мати сильний негативний вплив на наше здоров’я, викликаючи або посилюючи симптоми астми та збільшуючи ризик респіраторних, серцево-судинних та ракових захворювань. Крім того, науковці встановили, що брудне повітря збільшує імовірність смерті від COVID-19, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

За допомогою змін в раціоні ви можете захистити свої легені та зменшити симптоми респіраторних захворювань. Також здоровий раціон може посилити ваш імунітет та збільшити вашу стійкість перед різноманітними інфекціями.

Ось, які продукти вам у цьому допоможуть:

Імбир. Імбир – це один з найпопулярніших домашніх засобів для лікування кашлю та застуди. Він має потужні протизапальні властивості та сприяє очищенню дихальних шляхів. Також імбир містить калій, магній, бета-каротин та цинк, які допомагають підтримувати здоров’я легенів.

Куркума. Куркума також допомагає очистити дихальні шляхи та зменшити запалення, що дуже важливо при респіраторних захворюваннях. Річ у тому, що куркума містить куркумін, який має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості.

Мед. Мед дуже популярний завдяки своїм антибактеріальним властивостям, які, серед іншого, сприяють зміцненню здоров’я легень. Ви можете вживати мед із лимонною водою вранці до сніданку чи з’їдати ложку меду перед сном, щоб полегшити кашель.

Часник. Часник містить потужну сполуку під назвою аліцин. Аліцин діє як антибіотик і допомагає вилікувати респіраторні інфекції, які блокують наші легені, викликаючи задишку та застійні явища. Також часник сприяє полегшенню симптомів астми, зменшенню запалення та зниженню ризику раку легенів.

Продукти, які пригнічують запалення. Їжа, яка зменшує запалення, на кшталт зелених листових овочів, чорного шоколаду, броколі, вишень, оливок, волоських горіхів та бобових, допомагає очистити легені. Варто також підібрати напої, багаті на антиоксиданти, які захищають легені від запалень та шкоди, завданої вільними радикалами.

Зелений чай. Зелений чай може запропонувати вам багато переваг. Він містить велику кількість антиоксидантів, які захищають легені від запалення. Вживання двох чашок зеленого чаю на день – це чудовий спосіб покращити роботу легенів.

Здорові жири. Для збереження здоров’я легенів ви можете підібрати раціон з низьким вмістом вуглеводів і збільшеною часткою здорових жирів. При метаболізації вуглеводів поглинається більше кисню, ніж при метаболізації жирів, а також виділяється більше вуглекислого газу.

Поділись


Новини партнерів