Вчені назвали популярний напій, який може захистити вас від гіпертонії

Багато років зелений чай користувався репутацією здорового напою для захисту серця. Деякі дослідження навіть показали, що він, серед іншого, може допомогти знизити рівень артеріального тиску, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідження, опубліковане в British Journal of Nutrition у 2004 році, Показало, що зелений чай може сприяти зниженню артеріального тиску.

Науковці проаналізували 25  рандомізованих плацебоконтрольованих досліджень, щоб розглянути зв’язок між різними видами чаю та рівнем кров’яного тиску. Спершу вони виявили, що в короткостроковій перспективі зелений чай на тиск ніяк не впливає. Однак, в довгостроковій перспективі результати відрізнялись кардинально.

Через 12 тижнів щоденного вживання зеленого чаю науковці зафіксували зниження систолічного тиску на 2,6 мм.рт.ст., а діастолічного – на 2,2 мм рт.ст.

Серед усіх різновидів чаю найкраще знижував артеріальний тиск саме зелений чай, другим за ефективністю був чорний чай.

Інше дослідження, яке опублікували у Europe PMC, проаналізувало механізм впливу зеленого чаю на рівень кров’яного тиску. Науковці дійшли висновку, річ у флавоноїдах, які містяться у чаї, мають антиоксидантний ефект і сприяють розширенню судин.

Вважається, що зелений чай забезпечує захист ендотелію, допомагаючи кровоносним судинам розслабитися, що покращує кровообіг.

Зелений чай – це джерело антиоксидантів, в тому числі і поліфенолів, які мають велике значення для здоров’я серця. Тому включення зеленого чаю у щоденний раціон допомагає зменшити ризик виникнення гіпертонії та серцево-судинних захворювань.

Поділись


Новини партнерів