Вам завжди холодно? Ось 4 можливі причини

Кожен організм має свої особливості. Ми можемо по-різному реагувати на спеку чи холод. Ви, напевне, стикалися з людьми, які починають тремтіти від холоду, коли інші люди в цій же кімнаті почуваються комфортно. Це явище відоме, як непереносимість холоду. Частіше від нього страждають жінки, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Причиною того, що жінки гірше переносять холод, є більш повільний обмін речовин у стані спокою. Але якщо ви постійно мерзнете, це може бути сигналом про проблеми зі здоров’ям, який не варто ігнорувати.

Ось кілька можливих причин того, що вам завжди холодно:

Анемія. Анемія характеризується відсутністю достатньої кількості здорових еритроцитів. Причини цього можуть бути найрізноманітнішими – від нездатності організму виробляти достатньо еритроцитів до сильних менструальних кровотеч. Відчуття холоду – це один з перших симптомів анемії. Її потрібно лікувати якнайшвидше, аби уникнути ускладнень. Найпоширеніші причини анемії включають неправильне харчування, запальні захворювання кишечника, втрату крові або вагітність. Найпоширенішими симптомами анемії є втома, слабкість, холодні руки та ноги.

Гіпотиреоз. Гіпотиреоз – це недостатнє вироблення гормонів щитовидної залози, яке може порушити нормальне функціонування організму. Він нього немає ліків, та ви можете контролювати його симптоми. Симптоми гіпотиреозу включають втому, сухість шкіри, проблеми з пам’яттю, депресію, а також збільшення ваги.

Цукровий діабет. Діабет – це хвороба, яка стрімко поширюється у світі. Він впливає на нирки та спричиняє проблеми з кровообігом, які можуть змусити вас мерзнути. Крім того, діабет може призвести до пошкодження нервів, яке також викликає відчуття холоду, особливо в ногах. До інших симптомів діабету належать часта потреба у сечовипусканні, надмірна спрага та голод, втома та погіршення зору.

Дефіцит вітаміну В12. Найчастіше цей вид харчового дефіциту виникає в людей, які не вживають продуктів тваринного походження, але інколи причина у неможливості засвоїти вітамін В12. При дефіциті цієї поживної речовини, людина може відчувати холод, страждати від запорів чи діареї, мати задишку, втрати апетит та збліднути.

Поділись


Новини партнерів