Чим ХОЗЛ відрізняється від астми

Хронічна обструктивна хвороба легень – це поширене захворювання, яке може призвести до смерті пацієнта. Захворюваність на ХОЗЛ зростає щороку. Симптомами ХОЗЛ є кашель, утруднене дихання та часті легеневі інфекції. Найбільше випадків ХОЗЛ зафіксовано серед тих, хто тривалий час палить, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Починає проявлятися ХОЗЛ найчастіше ще до 35 років, однак діагностують його переважно десь у 60. Характерно, що його часто тривалий час сприймають, як кашель, спричинений курінням, до того, як поставити офіційний діагноз. Ймовірність розвитку ХОЗЛ безпосередньо залежить від кількості та тривалості куріння сигарет. Його діагностують за допомогою простої процедури, яка називається спірометрією.

Часто людям із ХОЗЛ помилково ставлять діагноз астма, оскільки їхні симптоми дуже подібні. Однак, надзвичайно важливо вміти їх розрізняти, оскільки ці захворювання потребують різного лікування і можуть мати різні наслідки для пацієнта. Симптоми астми можуть бути періодичними і їх можна позбутись, також довгострокові наслідки астми не на стільки серйозні, як наслідки ХОЗЛ. При ХОЗЛ пацієнт постійно кашляє та має задишку.

Найважливішим та найефективнішим методом лікування ХОЗЛ є відмова від куріння. Це може бути непростим завданням, але без цього ваш стан не покращиться. Також важливо зробити щеплення проти грипу та вживати заходів для профілактики легеневих інфекцій, та пройти легеневу реабілітацію. Це курс вправ для зміцнення грудних м’язів та контролю дихання. Він може тривати до 6 тижнів.

Пам’ятайте, ХОЗЛ – це невиліковне захворювання, але його розвитку можна запобігти. Відмова від куріння – це єдиний спосіб переламати тенденцію до поширення цієї хвороби.

Поділись


Новини партнерів