Профілактика дефіциту вітаміну B12 у вагітних і годуючих жінок

Тим, вагітним або годуючим жінкам які їдять в основному тільки рослинну їжу, слід звернутися до лікаря з метою отримання можливих харчових добавок. Щоб не було браку вітамінів та мікроелементів, який може нашкодити дитині.

Якщо ви вагітні і дотримуєтеся веганської або вегетаріанської дієти, вам слід поговорити про це зі своїм гінекологом. При необхідності він радить приймати харчові добавки, щоб запобігти можливому дефіциту вітаміну B12 у майбутньої дитини, пояснює Асоціація педіатрів Німеччини (BVKJ).

Після пологів мамам-веганам і вегетаріанцям слід поговорити про свій раціон харчування з педіатром. Якщо вони дотримуються тільки рослинної дієти, лікар може регулярно перевіряти, чи забезпечується дитина достатньою кількістю вітамінів. Ризик дефіциту у немовлят буде вищим, якщо жінки годують виключно грудьми більше шести місяців і не хочуть годувати свою дитину м’ясною їжею.

За даними асоціації, жінки-годувальниці відчувають особливу потребу в вітаміні B12, але часто не отримують його в достатній кількості, якщо дотримуються вегетаріанської або веганської дієти. Вітамін В12 важливий для росту і розвитку мозку дітей, але він міститься тільки в м’ясних і молочних продуктах.

Читайте також: 3 вітаміни, які допоможуть вам захистити легені цієї зими

Поділись


Новини партнерів