8 здорових продуктів, які допоможуть вам набрати вагу

Вага тіла – це постійна причина занепокоєння для багатьох людей. В той час як одні намагаються схуднути та закріпити результат, для інших проблемою є набрати вагу, щоб досягти норми. В обох випадках це вимагає від людини важкої праці і самодисципліни, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Незалежно від того, хочете ви схуднути, чи навпаки, набрати вагу, вам потрібно стежити за тим, аби ваш організм отримував всі необхідні мікро- та макроелементи. Щоб бути впевненими у тому, що ви набираєте вагу правильно, вам варто включити в раціон такі продукти:

Домашні білкові коктейлі. Це продукт, який дозволяє відносно швидко набрати вагу. Звісно, існують фабричні варіанти, але краще готувати їх вдома, щоб бути впевненими у відсутності у них цукру та шкідливих консервантів. Також вдома ви зможете обрати ті продукти, які вам до смаку, і проконтролювати вміст поживних речовин у білковому коктейлі.

Рис. Рис – це доступне та зручне джерело вуглеводів. Всього 1 чашка вареного білого рису забезпечує вам 204 калорії, 44 грами вуглеводів, і при цьому в ньому практично  немає жирів. Завдяки відносно високій калорійності та вмісту вуглеводів, рису можна з’їсти більше, що особливо важливо для людей, які мають поганий апетит і до яких швидко приходить відчуття ситості.

Жирна риба. Жирні сорти риби – це прекрасне джерело білка та здорових жирів. Найбільш важливими та відомими поживними речовинами, якими можуть вас забезпечити лосось та скумбрія, є жирні кислоти омега-3. Вони допомагають запобігти розвитку деяких хвороб, а також сприяють збільшенню ваги.

Сухофрукти. Сухофрукти – це висококалорійна закуска, яка також містить антиоксиданти та мікроелементи. Усі види сухофруктів містять багато природного цукру, що робить їх чудовим продуктом для тих, хто хоче набрати вагу. Крім того, вони дуже смачні і їх зручно тримати під рукою.

Авокадо. Авокадо – це потужне джерело здорових жирів. При цьому воно досить калорійне, тому регулярне вживання авокадо допомагає набрати вагу. Одне велике авокадо забезпечить вам приблизно 322 калорії, 29 грамів жиру та 14 грамів клітковини. Крім того, з ним ви отримаєте порцію вітамінів, мінералів та корисних рослинних сполук.

Молоко. Молоко допомагає підтримувати баланс білків, вуглеводів і жирів в організмі, а також є потужним джерелом кальцію і декількох вітамінів і мінералів. Завдяки великому вмісту білка, молоко сприяє збільшенню м’язової маси.

Цільнозерновий хліб. Цільнозерновий хліб є хорошим джерелом вуглеводів, яке допоможе вам набрати вагу. Ви можете  приготувати прості, висококалорійні та корисні страви, поєднуючи хліб з джерелами білка, такими як яйця, м’ясо та сир.

Цілі яйця. Яйця – це один з найздоровіших та найефективніших продуктів для збільшення м’язової маси. Вони одночасно забезпечують вас білками та корисними жирами. Їх можна готувати по-різному, в залежності від ваших вподобань.

Поділись


Новини партнерів