7 продуктів, які варто їсти перед сном

На наше здоров’я впливає величезна кількість факторів – забруднення навколишнього середовища, стрес, погане харчування, тощо. Тому дуже важливо піклуватись про себе і намагатись мінімізувати негативний вплив цих факторів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Правильне харчування в поєднанні з достатньою кількістю фізичних вправ – це ключ до довгого та здорового життя. Важливим також є повноцінний сон. Тому у вечірній час краще віддавати перевагу продуктам, які сприяють покращенню якості сну.

Ось 7 продуктів, які варто вживати перед тим, як іти до ліжка, щоб спати міцніше і краще відпочивати:

Ромашковий чай. Існують докази, що ромашка здатна посилити імунітет, зменшити симптоми легкої тривожності та депресії і навіть покращити здоров’я шкіри. Крім того, ромашковий чай має деякі унікальні властивості, які можуть поліпшити якість сну.

Волоські горіхи. Волоські горіхи є хорошим джерелом корисних жирів, включаючи жирні кислоти омега-3 . Вживання волоських горіхів покращує якість сну, оскільки вони є одним з найкращих харчових джерел мелатоніну. Альфа-ліноленова кислота, яка міститься у волоських горіхах, сприяє виробленню серотоніну, що також позитивно впливає на наш сон.

Ківі. Ківі містить досить багато фолатів і калію, а також декілька інших важливих мікроелементів. Це один з найкращих продуктів, що ви можете з’їсти перед сном. Ківі містить серотонін, а також антиоксиданти, такі як вітамін С, які мають протизапальні властивості і сприяють здоровому сну.

Жирна риба. Жирна риба, як форель, тунець та скумбрія, дуже корисна для здоров’я, оскільки є потужним джерелом вітаміну D і жирних кислот омега-3. Вони суттєво збільшують вироблення серотоніну, тому допомагають спати міцніше і відпочивати краще.

Мигдаль. Мигдаль – це джерело мелатоніну. Мелатонін регулює ваш внутрішній годинник і сигналізує про те, що час готуватись до сну. Також ці горіхи багаті на магній, який допомагає знизити рівень гормону стресу кортизолу. Надлишкове вироблення кортизолу – це поширена причина розладів сну.

Чай з пасифлори. Чай з пасифлори – це ще один трав’яний чай, який може знизити рівень тривожності та допомагає засинати швидше. Якщо вам уже давно час до ліжка, а відчуття сонливості все не приходить, чашечка чаю з пасифлори може допомогти.

Індичка. У індичці багато білка, що важливо для підтримки м’язової маси та регулювання апетиту. Вживання помірної кількості білка перед сном сприяє більш міцному сну та допомагає уникнути прокидання через відчуття голоду.

Поділись


Новини партнерів