Як побороти неприємний запах з рота

Неприємний запах з рота – це дуже поширена проблема, яка може похитнути вашу впевненість у собі і навіть вплинути на ваш образ у професійному середовищі. Причиною несвіжого дихання можуть бути як хронічні захворювання, так і неправильна гігієна рота, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось кілька простих порад, які допоможуть вам усунути неприємний запах з рота:

Дотримуйтесь належної гігієни ротової порожнини. Чистити зуби двічі на день дуже важливо, адже бактеріальний наліт починає знову утворюватись вже через 4-12 годин після чищення. Без регулярного видалення зубний наліт почне перетворюватись на зубний камінь, а через надмірну кількість бактерій у роті з’явиться поганий запах. Тому потрібно регулярно очищувати зуби і язик.

Підтримуйте вологість у ротовій порожнині. Ті, у кого в роті сухо, також часто мають несвіже дихання. У цьому випадку потрібно пити багато води і їсти продукти, в яких багато вологи. Якщо сухість у роті не зникає, вам слід проконсультуватися з лікарем, аби з’ясувати причину.

Уникайте продуктів, які призводять до появи неприємного запаху. Деякі продукти, як часник та цибуля, можуть викликати появу неприємного запаху. Спробуйте зменшити їх споживання, особливо у вечірній час.

Киньте палити. Тютюн залишає у роті неприємний запах, а також призводить до утворенню нальоту на зубах. Також куріння висушує ротову порожнину, що прискорює розмноження бактерій.

Маскуйте несвіже дихання. Якщо вам потрібно швидко позбутись неприємного запаху, на якийсь час вам допоможуть м’ятні цукерки та жуйки. Також ви можете використовувати спеціальні освіжувачі в спреях. Однак, не зловживайте ними. Якщо у вас часто погано пахне з рота, спробуйте знайти першопричину та усунути її.

Відвідайте лікаря. Якщо запах з вашого рота нагадує запах сечі, фруктів чи аміаку, вам варто відвідати лікаря, оскільки це може бути наслідком хвороби. Також потрібно кожні 6 місяців проходити огляд у стоматолога.

Поділись


Новини партнерів