Комаровський назвав три фактори, від яких залежить зараження коронавірусом

За словами лікаря-педіатра і телеведучого Євгена Комаровського, люди особливо заразні за два дні до того, як відчують себе хворими. Таким чином, людина не виглядає хворим, люди з оточення його не бояться, а сам він не вважає за потрібне залишатися вдома.

Як, в такому випадку, захиститися від зараження? Комаровський підкреслює, що чарівної таблетки не існує, тому потрібно, що називається, включати мізки. Виникне хвороба чи ні, залежить від трьох основних чинників. Це сам вірус, конкретна людина, а саме, її сприйнятливість до захворювання і те, як саме відбулося зараження.

Другий фактор – сприйнятливість – ми навряд чи зможемо змінити, тому що він пов’язаний зі спадковістю, а на третій вплинути можна. Є таке поняття, як доза інфікування, яка в більшості випадків визначає ймовірність і тяжкість захворювання.

Комаровський наводить такий приклад. У людини, на яку напав один бандит, є шанси або втекти, або перемогти в бійці. А, якщо нападників п’ятеро, то шанси врятуватися сильно зменшуються. Так і з вірусом. Найбезпечніше на відкритому повітрі, а найнебезпечніше місце – лікарняна палата.

Завкафедрою вірусології Олена Малиннікова раніше розповідала, що ризик зараження ковідом найбільше залежить від трьох чинників: дози інфікування, імунітету та навколишнього середовища. Якщо в організм потрапляє невелика кількість вірусу, то його імунітет швидко з ним впорається, якщо ж багато – ситуація змінюється кардинально.

Читайте також: Вчені назвали продукти, які допомагають інгібувати коронавірус

Поділись


Новини партнерів