Які існують види оцту та де їх потрібно використовувати

Оцет посідає важливе місце на нашій кухні, адже входить до великої кількості рецептів. Але крім того, що він додає їжі маку та аромату, оцет також прискорює спалювання жиру та допомагає регулювати рівні цукру та холестерину у крові, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось, які бувають види оцту та способи їх використання:

Білий оцет. Звичайний столовий оцет широко використовують для приготування солінь та салатів. Це безбарвна та прозора рідина, яка надає вашим солінням пікантного смаку та виступає в якості консерванта.

Рисовий оцет. Виготовлений з рисового вина, рисовий оцет має трохи солодший смак, ніж білий. В той же час, він не на стільки кислий. Саме тому його часто використовують для маринування м’яса та приготування соусів.

Бальзамічний оцет. Цей оцет не містить алкоголю, бо виготовляється безпосередньо з винограду. Він має коричнево-чорне забарвлення та солодкуватий смак, геть не схожий на різкий смак, який мають більшість різновидів оцту. Завдяки цьому він ідеально підходить для заправки салатів і страв з макаронів.

Винний оцет. Існує два види винного оцту – червоний та білий. Червоний має більш кислий смак та більше гостроти, порівняно з білим. З винним оцтом готують страви європейської кухні, смажені овочі, мексиканські страви, тощо.

Кокосовий оцет. Цей оцет виготовляють з натуральної кокосової води, тому він має м’який кокосовий аромат. Його часто додають до страв азійської кухні.

Яблучний оцет. Яблучний оцет виготовляють з яблучного сидру. Він має легкі фруктові нотки і дуже їдкий смак. Часто яблучний оцет використовується для схуднення та усунення проблем зі шкірою та волоссям.

Поділись


Новини партнерів