4 речі, які потрібно зробити після вживання важкої та жирної їжі

Навіть якщо ви дбаєте про своє здоров’я, потяг до жирної та нездорової їжі помітно посилюється в холодну погоду. Ця їжа допомагає швидко насититись та зігрітись, але може погано позначитись на нашому травленні, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Втім, ви можете уникнути неприємних наслідків вживання важкої їжі з високим вмістом жиру. Ось 4 способи це зробити:

Пийте теплу воду. Після жирної страви варто випити склянку теплої води. Це допоможе вам заспокоїти та активізувати травну систему. Вода допомагає перенести в кишечник поживні речовини та вивести з організму відходи. Також тепла вода сприяє розщепленню їжу, аби вона засвоювалась краще. Якщо ви не вип’єте води після того, як поїли, тонкий кишечник поглине воду з їжі, що може призвести до зневоднення та запорів.

Прогуляйтесь. Після вживання важкої їжі часто приходить здуття, яке приносить дискомфорт. Однак, ви можете його уникнути якщо після важкого обіду вийдете на 20-хвилинну прогулянку. Фізична активність сприяє здоровому травленню та допомагає схуднути, адже витрата калорій збільшується. Ви навіть можете не виходити на вулицю, достатньо прогулятись у приміщенні.

Не їжте холодного. Хоча нам здається, що морозиво ідеально підходить в якості десерту, після важкої та жирної їжі фахівці категорично не радять вживати холодне. Це може негативно позначитись на печінці, шлунку та кишечнику. Жирна їжа важко засвоюється, а споживаючи одразу щось холодне, ви піддаєте травну систему значному стресу. Це може викликати здуття та порушення травлення.

Сплануйте наступний прийом їжі. Якщо ви переїли за один прийом їжі, під час наступного варто обрати легкі страви. Намагайтеся споживати більше фруктів та овочів разом із продуктами, багатими на пісний білок. Ретельніше пережовуйте їжу, замість того, аби гортати стрічку соцмереж. Так ви зможете в повній мірі насолодитись їжею і отримати відчуття ситості.

Поділись


Новини партнерів