Чому потрібно включити до свого раціону арахіс

Арахіс – це продукт з низьким вмістом вуглеводів та величезною кількістю білка, здорових жирів та мікроелементів. Все це робить арахіс ідеальною закускою, яка допоможе вам побороти відчуття голоду, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Може прозвучати дивно, але арахіс містить навіть більше білка, ніж інші, значно дорожчі горіхи. При цьому арахіс має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей. Ось деякі з них:

Арахіс зменшує ризик раку молочної залози. Все більшій кількості жінок кожного року діагностують рак грудей. Тому важливо подбати про своє здоров’я і вжити запобіжних заходів. Дослідження, опубліковане в журналі Gynecologic and Obstetric Investigation, показало, що збільшення споживання арахісу та інших горіхів допомагає знизити ризик виникнення раку молочної залози в 2-3 рази.

Арахіс зміцнює здоров’я серця. Від того, що ви їсте сьогодні, за кілька років залежатиме стан вашого серця. Споживання арахісу допомагає підвищити рівень “хорошого” холестерину у крові, що сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Це підтвердило дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Nutrition.

Арахіс допомагає контролювати рівень цукру в крові. Якщо ви діабетик, вибір здорового перекусу може стати для вас проблемою. Арахіс підійде ідеально, оскільки він не збільшує рівень глюкози в крові, а завдяки вмісту магнію він може посилити чутливість організму до дії інсуліну.

Арахіс покращує зір. Правильно підібрані продукти дуже важливі для підтримки гарного зору. Першою на думку спадає морква, але арахіс від неї не відстає. Цинк, присутній у арахісі, допомагає вашому організму виробляти вітамін А, який має вирішальне значення для збереження гостроти зору.

Арахіс покращує здоров’я шкіри. Арахіс багатий на вітамін В3, або ніацин, який сприяє зміцненню та розгладженню шкіри і знижує ризик розвитку шкірних захворювань. Дослідження, опубліковане в журналі Dermatologic Surgery, також виявило, що ніацин допомагає зменшити вираженість заломів, зморшок та пігментних плям.

Арахіс зміцнює здоров’я кісток. Арахіс – це джерело марганцю та фосфору, які підтримують та відновлюють кісткову тканину. Це твердження підтвердилось науково у дослідженні, яке опублікували у журналі Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Поділись


Новини партнерів