Наука пояснила, як кориця може подовжити життя

Всім нам хотілося б жити довше, і люди постійно знаходяться у пошуках засобів, які могли б їм у цьому допомогти. Численні дослідження показали, що збільшення споживання кориці може втілити цю мрію у реальність, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Кориця пов’язана зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань – найпоширенішої у світі причини передчасної смерті.

Ця спеція допомагає знизити рівень загального холестерину, “поганого” холестерину ЛПНЩ та тригліцеридів, тоді як рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ залишається стабільним.

Крім того, кориця сприяє зниженню кров’яного тиску та знижує ризик розвитку багатьох вікових захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера. Така кількість корисних властивостей робить корицю прекрасним засобом для тих, хто хоче досягти довголіття.

Дослідження, опубліковане Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, встановило, що екстракт цейлонської кориці інгібує тау-амілоїдну агрегацію, яка є однією з головних ознак хвороби Альцгеймера.

Таким чином, кориця може сама по собі може бути ефективним засобом для профілактики хвороби Альцгеймера або може допомогти відкрити інші ефективні терапевтичні засоби, якщо науковці зможуть зрозуміти механізми її дії.

Дослідження, опубліковане в  журналі Diabetes Care у 2003 році, свідчить про те, що кориця допомагає контролювати рівень цукру та холестерину в крові пацієнтів з діабетом 2 типу, а також зменшує фактор ризику, пов’язані з діабетом та хворобами серця.

Ще одне дослідження, опубліковане в журналі Agricultural Research Magazine в липні 2000 року, показало, що вживання навіть 1 г кориці допомагає значно підвищити чутливість до дії інсуліну.

Кориця – це унікальна спеція, яку тисячі років цінували за її лікувальні властивості. Сучасна наука підтвердила, що регулярне вживання кориці сприяє довголіттю.

Поділись


Новини партнерів