Названо натуральний засіб, що полегшує здуття та біль у животі

Здуття живота – це неприємне відчуття, яке виникає при неправильному харчуванні або просто надто швидкому споживанні їжі. Але у деяких випадках здуття живота може свідчити про серйозні проблеми зі здоров’ям, тому варто контролювати симптоми здуття та свій раціон, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Для полегшення здуття фахівці радять використовувати перцеву м’яту. Крім того, вона допомагає вивести надлишок газів з кишечника, полегшує біль та знімає спазми в кишечнику.

Огляд дев’яти досліджень, в яких загалом взяли участь 926 людей із синдромом подразненого кишечника, показав, що регулярне використання олії перцевої м’яти полегшило симптоми цього захворювання значно ефективніше, ніж прийом плацебо.

У дослідженні, опублікованому  Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, також підтвердилась ефективність використання олії перцевої м’яти для боротьби з симптомами синдрому подразненого кишечника. Це дослідження тривало 4 тижні, в ньому взяли участь 72 людини з синдромом подразненого кишечника. Всі вони приймали або олію перцевої м’яти, або плацебо тричі на день. Наприкінці дослідження в групі, яка приймала м’ятну олію, було на 40% менше симптомів СПК.

Середньодобовий показник зниження вираженості симптомів у групі м’ятної олії був вищим на 19,6%, ніж у групі плацебо.

Дієтолог Мейв Медден також називає м’яту чудовим засобом для покращення травлення. Річ у тому, що м’ята містить ментол, який нормалізує скорочення кишечника. Для тих, хто страждає на СПК, м’ята – це просто порятунок, адже вона містить природні олії, які допомагають розщеплювати та виводити гази із травного тракту.

Цілющі властивості м’яти перцевої, очевидно, пов’язані з її здатністю розслабляти гладкі м’язи. Як тільки гладкі м’язи, що оточують кишечник, розслабляються, ризик виникнення спазмів та пов’язаних з ним порушень травлення суттєво знижується.

Поділись


Новини партнерів