Які підручні засоби можуть допомогти вам впоратись з опіками

Більшість із нас хоч раз обпікали руки, коли випробовували новий рецепт або навіть просто готували чай. Зазвичай побутові опіки не серйозні, через деякий час вони загоюються, не залишаючи жодного сліду. Але інколи на місці опіку з’являються пухирі. Такий опік вже може залишити по собі шрам. Також опіки можуть боліти та свербіти, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Більшість із нас не звертається по медичну допомогу з побутовими опіками. Але ви можете зарадити їм самі за допомогою кількох натуральних засобів, які, швидше за все, є у вас вдома:

Алое вера. Алое вера має антибактеріальні та протизапальні властивості, які можуть допомогти в лікуванні опіків першого ступеня. Алое вера сприяє циркуляції крові навколо опіку, що прискорює загоєння і запобігає розмноженню будь-яких бактерій на цій ділянці. Ви можете використовувати свіжий гель алое вера з рослини або придбати фабричний варіант у крамниці. Щоденне застосування алое вера зменшує біль і запобігає утворенню пухирів або рубців.

Картопля. Картопля має антибактеріальні властивості. Її можна наносити у сирому або вареному вигляді прямо на місце опіку. Вона не лише забезпечить зволоження ураженої ділянки, а і прискорить загоєння опіку. Картоплю потрібно прикласти одразу після того, як ви отримали опік, і залишити на годину.

Мед. Мед – це продукт, який є вдома практично у всіх. Він має протизапальні та антибактеріальні властивості, які можуть допомогти у загоєнні незначних опіків. Мед зменшує біль, відчуття печіння, а також зменшує запалення. Його потрібно нанести на поверхню шкіри, прикривши чистим бинтом. Ви можете застосовувати його щодня, поки опік повністю не загоїться.

Календула. Календула – прекрасна квітка, яка, як відомо, має протизапальні властивості. Дослідження, опубліковане в 2008 році в Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, показує, що нанесення екстрактів календули на опік сприяє загоєнню шкіри. Ви можете придбати екстракти календули в найближчій аптеці.

Поділись


Новини партнерів