На діабет 2 типу страждає майже 300 мільйонів людей у всьому світі. Він характеризується підвищеним рівнем цукру в крові та резистентністю до дії інсуліну. Людям, які живуть із діабетом, потрібно бути пильними, обираючи їжу до свого столу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.
Лікар Ендрю Торнбер дав поради щодо вибору сніданку для людей, які страждають на цукровий діабет. За його словами, перше місце в цьому списку безмовно посідають каші. Звісно ж не солодкі варіанти швидкого приготування, а звичайні каші, які потрібно варити. До них можна додавати горіхи, фрукти або овочі.
Якщо ви звикли нашвидкоруч снідати бутербродами, білий хліб варто замінити на цільнозерновий. Він допомагає знизити рівень цукру у крові та сприяє здоровому травленню.
Магазинні соки та смузі з великою кількістю цукру повинні залишитись у минулому. Якщо ви хочете випити склянку фруктового соку зранку, краще приготуйте його самостійно. Але навіть у цьому випадку не варто пити більше, ніж 150 мл за раз.
Любителі кави можуть продовжувати пити свій улюблений напій, але краще відмовитись від цукру та сиропів.
Якщо ви полюбляєте бутерброди з варенням на сніданок, Торнбер наполегливо рекомендує замінити його на пюре зі свіжого банана. Так ви зменшите кількість цукру в раціоні та збільшите споживання клітковини.
Найкращим варіантом сніданку фахівець назвав яєчню зі шматочком цільнозернового хліба. Можете додати до неї овочів, щоб у вашому раціоні було більше клітковини.
Якщо ж ви дуже поспішаєте, не хапайте одразу злаковий батончик. На перший погляд це здорова закуска, але насправді туди додають величезну кількість цукру. Віддайте перевагу цілому яблуку або банану.
Сніданок – це найважливіший прийом їжі за день. дослідження показали, що люди з діабетом 2 типу, які не пропускають сніданок, рідше переїдають протягом дня. Однак, важливо правильно підібрати продукти. Вони не повинні викликати різкий стрибок рівня цукру в крові і мають давати довге відчуття ситості. Це в свою чергу запустить метаболізм і забезпечить вас енергією на увесь день.
Саме тому фахівці називають яйця найкращим сніданком. Вони мають нульовий глікемічний індекс, оскільки не містять вуглеводів, але при цьому вони відрізняються високою поживною цінністю.