Лікар розповів, чим мають снідати люди із діабетом 2 типу

На діабет 2 типу страждає майже 300 мільйонів людей у всьому світі. Він характеризується підвищеним рівнем цукру в крові та резистентністю до дії інсуліну. Людям, які живуть із діабетом, потрібно бути пильними, обираючи їжу до свого столу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Лікар Ендрю Торнбер дав поради щодо вибору сніданку для людей, які страждають на цукровий діабет. За його словами, перше місце в цьому списку безмовно посідають каші. Звісно ж не солодкі варіанти швидкого приготування, а звичайні каші, які потрібно варити. До них можна додавати горіхи, фрукти або овочі.

Якщо ви звикли нашвидкоруч снідати бутербродами, білий хліб варто замінити на цільнозерновий. Він допомагає знизити рівень цукру у крові та сприяє здоровому травленню.

Магазинні соки та смузі з великою кількістю цукру повинні залишитись у минулому. Якщо ви хочете випити склянку фруктового соку зранку, краще приготуйте його самостійно. Але навіть у цьому випадку не варто пити більше, ніж 150 мл за раз.

Любителі кави можуть продовжувати пити свій улюблений напій, але краще відмовитись від цукру та сиропів.

Якщо ви полюбляєте бутерброди з варенням на сніданок, Торнбер наполегливо рекомендує замінити його на пюре зі свіжого банана. Так ви зменшите кількість цукру в раціоні та збільшите споживання клітковини.

Найкращим варіантом сніданку фахівець назвав яєчню зі шматочком цільнозернового хліба. Можете додати до неї овочів, щоб у вашому раціоні було більше клітковини.

Якщо ж ви дуже поспішаєте, не хапайте одразу злаковий батончик. На перший погляд це здорова закуска, але насправді туди додають величезну кількість цукру. Віддайте перевагу цілому яблуку або банану.

Сніданок – це найважливіший прийом їжі за день. дослідження показали, що люди з діабетом 2 типу, які не пропускають сніданок, рідше переїдають протягом дня. Однак, важливо правильно підібрати продукти. Вони не повинні викликати різкий стрибок рівня цукру в крові і мають давати довге відчуття ситості. Це в свою чергу запустить метаболізм і забезпечить вас енергією на увесь день.

Саме тому фахівці називають яйця найкращим сніданком. Вони мають нульовий глікемічний індекс, оскільки не містять вуглеводів, але при цьому вони відрізняються високою поживною цінністю.

Поділись


Новини партнерів