4 причини полюбити редьку

Можливо, редька – це не найпопулярніший овоч у світі. Однак, не можна заперечити, що вона містить величезну кількість поживних речовин. Її смак багатьом не припаде до душі, але якщо ви дбаєте про своє здоров’я, то маєте включити редьку до свого раціону, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Редька забезпечить вас антиоксидантами, вітаміном С та іншими важливими для здоров’я сполуками та речовинами.

Ось 4 корисні ефекти, які ви можете відчути, споживаючи редьку:

Зниження ризику діабету. Якщо у вас високий ризик розвитку діабету, введення в раціон редьки допоможе вам тримати рівень цукру в крові під контролем. Редька містить сполуки, такі як глюкозинолат та ізотіоціанат, які допомагають регулювати рівень цукру в крові. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що редька також покращує метаболізм глюкози та посилює реакцію на інсулін.

Зволоження організму. Взимку ми п’ємо менше води, ніж у теплу пору року, що може призвести до зневоднення організму. Редька містить велику кількість води, тож споживаючи її, ви можете підтримувати оптимальний рівень вологи в організмі. Це необхідно для здоров’я волосся та шкіри, а також для нормального функціонування внутрішніх органів.

Покращення тралення. Редька містить багато клітковини, яка сприяє здоровому травленню. Редька допоможе вам уникнути запорів та кислотного рефлюксу, а також запальних захворювань, як синдром подразненого кишечника.

Зміцнення здоров’я серця. Редька багата на антиоксиданти, кальцій та калій, які сприяють зниженню артеріального тиску. Також редька є природним джерелом нітратів, які покращують кровообіг. При нормальному артеріальному тиску та кровообігу ризик виникнення хвороб серця суттєво знижується.

Дослідники з японського університету Кагосіма також виявили, що редька може захистити ваші коронарні судини та потенційно зменшити імовірність серцевих захворювань та інсульту. Більше того, антоціани, які містяться у редьці, теж пов’язані з меншим ризиком серцевих захворювань.

Поділись


Новини партнерів