Як можна відрізнити пневмонію від звичайного грипу

Всесвітній день пневмонії відзначається 12 листопада кожного року. Вперше його запровадили у 2009 році для підвищення рівня обізнаності населення  про цю хворобу. За даними ВООЗ, пневмонія є найбільш смертельним інфекційним захворюванням для дітей до 5 років, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Пневмонія – це респіраторна інфекція, яка вражає легені людини. При цьому повітряні мішки легенів заповнюються рідиною або гноєм. Пневмонія може протікати як у легкій, так і у важкій формі. Найбільш небезпечною вона є для зовсім маленьких дітей та літніх людей.

Симптоми пневмонії можна легко сплутати з симптомами грипу чи застуди. Вони можуть залежати від тяжкості інфекції та типу патогену, який вразив людину. Відрізняються вони лише тривалістю.

До поширених симптомів пневмонії належать висока температура, озноб, підвищене потовиділення, вологий кашель, труднощі з диханням, біль у грудях, який посилюється під час кашлю, втрата апетиту, прискорення серцебиття, нудота, блювота, діарея, втома та головний біль.

При грипі можуть виникати ті ж симптоми, хоч і в легшій формі, ніж при пневмонії. Але вони мають більшу тривалість та мають тенденцію до посилення, якщо людина не отримує належного лікування.

Тому, хоча пневмонію можна легко сплутати з грипом чи іншими респіраторними інфекціями, потрібно бути уважним. При появі характерних симптомів необхідно звернутись до лікаря і в жодному разі не займатись самолікуванням.

Поділись


Новини партнерів