5 вражаючих властивостей гранатового соку, про які ви повинні знати

Гранат – це один з найкорисніших фруктів, який обов’язково має бути частиною вашого раціону. Він багатий на клітковину, калій, вітамін С та інші поживні речовини. Також у ньому велика кількість корисних для здоров’я фітохімікатів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Не тільки сам фрукт, а і сік з нього може принести користь вашому здоров’ю. Звісно, мова йде про свіжий гранатовий сік, до магазинного соку зазвичай додають багато цукру та консервантів. Дослідження показали, що гранатовий сік допомагає знизити ризик розвитку деяких форм раку та має інші корисні властивості.

Ось, які переваги ви можете отримати, вживаючи гранатовий сік:

Ви зменшите пошкодження, нанесені вільними радикалами. Гранатовий сік – це потужне джерело антиоксидантів. Дослідження показують, що їх у ньому більше, ніж у зеленому чаї. Антиоксиданти захищають ваші клітини від вільних радикалів та зменшують рівень окислювального стресу.

Він забезпечить вас вітаміном С. Гранатовий сік містить багато вітаміну С, який бере участь у багатьох процесах в організмі. Вітамін С зміцнює здоров’я шкіри, підтримує імунну функцію, допомагає у загоєнні ран та багато іншого.

Він допоможе знизити рівень артеріального тиску. Високий кров’яний тиск може значно збільшити ризик серцевих захворювань. Дієта відіграє значну роль у контролі артеріального тиску. Згідно з результатами дослідження, яке проводили фахівці з фітотерапії, вживання 150 мл гранатового соку щодня протягом двох тижнів може значно знизити артеріальний тиск.

Він корисний при артриті. Артрит – це запалення суглобів, яке викликає сильний біль. Протизапальні властивості гранатового соку можуть допомогти зменшити запалення в суглобах, але для вивчення цього ефекту потрібно більше досліджень.

Він покращує пам’ять. Дослідження, опубліковане в журналі Journal Neurobiol Dis, показало, що гранатовий сік може сприяти зміцненню пам’яті, а також зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Поділись


Новини партнерів