Що станеться з вашим тілом, якщо ви відмовитесь від рафінованого цукру

Більшість із нас щодня їсть величезну кількість цукру. Причому не лише зі шкідливими продуктами та напоями, а і з їжею, яку традиційно вважають здоровою. Наприклад, багато цукру міститься у фруктових соках та злакових батончиках, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Надлишок цукру не тільки призводить до звикання, а і може призвести до багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи діабет, ожиріння, хвороби серця та карієс.

Однак, відмовитись від зайвого цукру не так вже й легко. Вам доведеться пройти фазу побічних ефектів і неспокою, перепадів настрою і навіть депресії. Але після цього ви відчуєте багато переваг. Ось 6 речей, яких можна очікувати, коли ви відмовляєтесь від рафінованого цукру:

Ви скинете вагу. Скорочення споживання цукру зменшує також потяг до їжі, що призводить до скорочення щоденної кількості спожитих калорій. Цукор сам по собі дуже калорійний, тож зменшення його споживання допоможе вам втрати два-три кілограми та кілька сантиметрів у талії за короткий час.

Знизиться ризик серцевих захворювань. Надлишок цукру шкодить нашому серцю. Він призводить до того, що рівень інсуліну в організмі завжди надто високий, що спричиняє прискорення пульсу та збільшення рівня артеріального тиску.

Ви позбудетесь прищів. Якщо вам лише за двадцять, а ви вже зіткнулись зі зморшками та іншими ознаками старіння шкіри, швидше за все винен зайвий цукор у раціоні. Цукор викликає глікірування, що призводить до руйнування колагену та еластину. Саме вони роблять нашу шкіру гладенькою та пружною. Тому зменшення споживання цукру може значно покращити стан вашої шкіри.

Ваш настрій підніметься. Люди часто пов’язують солодощі з відчуттям щастя. Хоча цукор справді забезпечує швидке покращення настрою, в подальшому падіння рівня цукру в крові може викликати втому, тривожність та пригнічення. Та якщо ви зможете протриматись певний час без цукру, ви відчуєте, що стали спокійнішими та більш бадьорими без звичної порції доданого цукру.

Ризик розвитку у вас діабету відчутно знизиться. Як відомо, цукор збільшує кількість жирових відкладень в організмі та впливає на рівень інсуліну в організмі. Якщо він постійно залишатиметься високим, це може призвести до розвитку інсулінорезистентності, яка в свою чергу спричиняє розвиток діабету 2 типу. Відмова від зайвого цукру допоможе покращити роботу печінки та підшлункової залози.

Поділись


Новини партнерів