Вчені назвали популярну спецію, яка подовжує життя

Кожен бажає жити довго та залишатися здоровим. У пошуках секрету довголіття ми звертаємось як до доказової медицини, так і до народних засобів. Але що якби вам сказали, що серед спецій на вашій кухні є суперефективний засіб, який допомагає подовжити життя? Нове дослідження показало, що гострий перець містить сполуки, які можуть додати вам кілька років життя, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нове дослідження, оприлюднене Американською асоціацією серця (AHA) на віртуальній конференції “Scientific Sessions 2020”, підтвердило, що регулярне вживання перцю чилі може допомогти людям жити довше. У дослідженні чітко окреслено, що сполуки, які в ньому містяться, мають протизапальні, антиоксидантні, протиракові властивості, а також допомагають регулювати рівень глюкози в крові. Усе це може зменшити ризик ранньої смерті людини від серцевих та хронічних захворювань, таких як рак.

До такого висновку прийшли дослідники, ретельно вивчивши медичні дані понад 570 000 людей із США, Італії, Китаю та Ірану. Було виявлено, що люди, які регулярно вживали перець чилі, мали на 26% менше шансів померти через серцево-судинні проблеми, від раку помирали рідше на 23% і мали на 25% ризик смерті від усіх причин.

Зазвичай перець чилі використовують, аби надати їжі гостроти, але він відомий також корисними для здоров’я властивостями. Річ у тім, що в ньому міститься капсаїцин, який який може допомогти зменшити запалення та вплинути на інші шкідливі процеси, пов’язані з накопиченням жирового нальоту в артеріях. Також перець чилі містить антиоксиданти каротиноїди, які допомагають у боротьбі з вільними радикалами.

Це не перше дослідження, яке продемонструвало, що вживання перцю чилі може подовжити життя. Попереднє дослідження, опубліковане в журналі PLOS ONE, показало, що перець чилі може допомогти знизити ризик смерті на 13%.

Також гострий перець має зігріваючий ефект, що сприяє прискоренню метаболізму, посилює відчуття ситості і навіть допомагає у схудненні. Використовують його і для полегшення болю в спині, головного болю, нудоти та блювоти.

Не слід вживати більше 12–15 грамів перцю чилі за день. Надлишок цієї популярної спеції може викликати підвищення кислотності шлунка, печію, спазми, біль у животі та діарею.

Поділись


Новини партнерів