4 поради, які допоможуть зберегти здоров’я травної системи

Травна система людини відповідає за переробку спожитої нами їжі та засвоєння з неї вітамінів і мінералів. Через швидкий темп життя ми часто забуваємо про здоров’я травної системи, що може призвести до цілого ряду шлунково-кишкових захворювань, включаючи запалення кишечника,  апендицит, синдром подразненого кишечника тощо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Вживання надлишку цукру, оброблених продуктів харчування та екзотичних страв може створити зайве навантаження на травну систему. А забруднення повітря може сприяти порушенню природного бар’єру кишечника, що призводить до порушення його мікробіому.

Доктор Віджай Редді, консультант, загальний лапароскопічний баріатричний хірург лікарні Apollo Spectra, Корамангала, Бангалор, розповів про декілька кроків, яких можна вжити для захисту своєї травної системи цієї зими:

Дотримуйтесь збалансованого раціону. З настанням холодів наш потяг до солодкого посилюється, це цілком нормально. Однак, потрібно намагатись контролювати себе. Їжте менше солодкого, макаронів, хліба та інших швидких вуглеводів. Спробуйте двічі на день випивати склянку лимонної води, щоб очистити тіло та шлунок, а також уникнути переїдання.

Підтримуйте водний баланс організму. Ви повинні пити багато води, взимку ми часто забуваємо це робити. Звичайна чиста вода допомагає природній детоксикації організму, що дуже важливо для системи травлення.

Їжте багаті на вітамін С продукти. Вітамін С – це потужний антиоксидант. Також він допомагає вітаміну Е відновлювати пошкоджені клітини. Джерелами вітаміну С є болгарський перець, петрушка, помідори, капуста, апельсини, ківі, тощо. Включіть ці продукти у свій зимовий раціон для захисту травної системи.

Помірно споживайте солодкі та алкогольні напої. І перші, і другі – це дуже калорійні напої які можуть завдати шкоди вашій імунній та травній системі. Тож постарайтесь звести їх споживання до мінімуму, натомість включіть в раціон більше продуктів, які сприяють зміцненню імунітету.

Якщо ви дотримуватиметесь цих простих порад, то зможете підтримати свою травну систему, одночасно зміцнивши загальне здоров’я.

Поділись


Новини партнерів