5 фруктів, які допоможуть зміцнити імунітет цієї зими

Ми стикаємось з терміном “сезонні інфекції” кожного разу, коли змінюється пора року. Це тому, що через різку зміну погоди люди стають більш вразливими перед збудниками різних захворювань. Імунна система ослаблюється, тож організму важче протистояти патогенам, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Найчастіше перші морози та перший сніг з’являються вже у листопаді, тож потрібно вжити заходів, аби зміцнити імунітет перед настанням зими.

Зимовому ослабленню імунітету сприяє одразу кілька факторів:

  • Нестача сонячного світла, яка може призвести до дефіциту вітаміну D
  • Холодне повітря, яке звужує судини, збільшуючи ризик респіраторних проблем
  • Різкі коливання температур, які зменшують швидкість імунної відповіді
  • Тісний контакт із людьми в закритих приміщеннях

Найефективнішим способом зміцнення імунітету є регулярні фізичні вправи та збалансований раціон. Ось кілька фруктів, які вам варто включити в свою зимову дієту, щоб посилити імунітет:

Апельсини. Ці соковиті та м’які фрукти не тільки дивовижно смачні, а і мають цілий ряд корисних властивостей. Оскільки вони належать до цитрусових, то можуть забезпечити вас великою кількістю вітаміну С. Крім того, вони містять вітамін D, що робить їх корисними для імунної системи.

Яблука. Яблука – це потужне джерело клітковини, вітаміну С, вітамінів групи В та антиоксидантів. Вони допомагають зміцнити імунітет, покращити травлення та сприяють здоров’ю шкіри.

Гранати. Гранати мають багато корисних властивостей – від зменшення ризику розвитку раку до зміцнення імунітету. Гранат багатий на антиоксиданти, що робить його дуже корисним для шкіри. Ви можете з’їсти цілий гранат, або ж приготувати з нього сік, ефект буде такий самий.

Лимони. Лимони також належать до цитрусових, які можуть забезпечити вас клітковиною і вітаміном С. Вони сприяють нормальній роботі імунітету та допомагають запобігти сезонним захворюванням.

Ківі. Ківі відомий своїм незвичайним гостро-солодким смаком, містить величезну кількість поживних речовин. Поряд з вітаміном С і калієм, ківі також є багатим джерелом вітамінів Е і К, антиоксидантів, клітковини та фолатів. Всі вони сприяють покращенню травлення та посиленню імунної функції організму.

Поділись


Новини партнерів