6 продуктів, яких варто уникати, якщо у вас синусит

Вірите ви, чи ні, а від вашого раціону може залежати те, посиляться симптоми вже існуючих проблем зі здоров’ям, чи навпаки зменшаться. Серед іншого, це стосується і синуситу, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Синусит – це запалення носової порожнини, яке може бути спровоковане забрудниками, холодною погодою чи дією алергенів. Симптоми синуситу можуть відрізнятись від людини до людини, хтось відчуває біль біля носа, хтось його закладеність, а когось може з’явитись сильний головний біль і навіть проблеми з диханням.

Дієтолог доктор Ловнеет Батра рекомендує людям, які страждають на синусит, уникати наступних продуктів:

Йогурт. Йогурт – це чудовий продукт для вашого кишечника, але при синуситі від нього краще відмовитись. Йогурт збільшує вироблення мокротиння, яке ще більше забиває дихальні шляхи. Якщо ви все ж хочете включити йогурт у раціон, постарайтесь не їсти його на ніч.

Банани. Банани також посилюють закладеність носа і стимулюють вироблення мокротиння. Особливо важливо постаратись уникати бананів у вечірній час, а також відмовитись від них у зимовий сезон.

Рис. За словами доктора Батри, багато що залежить від того, з чим ви поєднуєте рис. Якщо ви доповнюєте його продуктами, що можуть посилити запалення, це посилить симптоми синуситу, але в поєднанні зі здоровими жирами та овочами він може навіть бути корисним. Найкраще вживати його на обід, а не на вечерю.

Вино. Коли ви п’єте вино, ваше тіло вивільняє гістамін. Це посилює запалення та закладеність носа, що призводить до посилення симптомів синуситу.

Помідори. Помідори теж можуть посилювати запалення, тому їх варто уникати не тільки пацієнтам із синуситом, а і людям, які страждають на артрит.

Червоне м’ясо. Червоне м’ясо – це, безумовно, багате джерело білка. Але надлишок білка в організмі може нашкодити, особливо якщо ви страждаєте на синусит. Він стимулюватиме вироблення мокротиння та посилюватиме закладеність носа, що зробить симптоми синуситу більш інтенсивними.

Поділись


Новини партнерів