8 корисних властивостей фініків, про які ви маєте знати

Фініки – це один з найкорисніших та найпоживніших зимових ласощів. Вони допомагають покращити самопочуття та зігрівають вас, коли надворі холодно, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Фініки – це здорове джерело вуглеводів, клітковини, калію, магнію, білка, міді, марганцю, заліза та вітаміну В6. Якщо ви зголодніли, а до вечері ще далеко, фініки – це один з найкращих варіантів закусок.

Дієтолог доктор Аашіма Чопра розповіла, чому обов’язково варто включити фініки у свій раціон:

Фініки допомагають схуднути. За словами доктора Чопра, вживання 4-6 фініків на день сприяє зниженню ваги. Ви можете з’їсти частину з них з ранковою кавою, а частину – з вечірнім чаєм. Це допоможе контролювати ваш потяг до нездорової їжі.

Фініки зміцнюють кістки. Фініки багаті на рослинні білки та інші поживні речовини. Селен, марганець, мідь та магній допомагають зміцнити ослаблені кістки та знизити ризик розвитку остеопорозу.

Фініки допомагають контролювати потяг до цукру. Фініки дуже часто вживають любителі фітнесу, адже вони багаті на натуральні цукри, завдяки чому вони зменшують потяг до солодкого, який зазвичай посилюється взимку.

Фініки допомагають зняти стрес. Фініки містять такі вітаміни, як В1, В2, В3 і В5, а також А1 і С. Якщо ви споживаєте кілька фініків щодня, вам не знадобляться вітамінні добавки. Якщо ви використовуватимете їх для швидкого перекусу, вони підвищать рівень енергії та допоможуть вам зняти напругу.

Фініки покращують травлення. Якщо ви замочите кілька фініків на ніч у воді, а зранку їх з’їсте, це позитивно позначиться на вашому травленні. Вони містять велику кількість клітковини, яка вирішує проблеми із запорами та сприяє кращому засвоєнню їжі.

Фініки корисні для шкіри. Фініки містять багато вітамінів С і D, які необхідні для підтримки пружності шкіри. Також вони перешкоджають накопиченню меланіну в організмі.

Фініки допомагають підтримувати здоровий рівень холестерину. Фініки не містять холестерину, тож включення невеликої кількості фініків у ваш щоденний раціон допоможе вам контролювати його рівень у крові, одночасно сприяючи зниженню ваги.

Фініки корисні для діабетиків. Як уже згадувалось, фініки багаті на клітковину, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові. Клітковина уповільнює травлення та всмоктування глюкози з кишечника, що запобігає різкому підвищенню рівня цукру в крові після їжі.

Поділись


Новини партнерів