5 способів зниження ваги для людей з гіпотиреозом

Втрата ваги або її підтримка після схуднення може виявитись не таким простим завданням, особливо якщо ви страждаєте на гіпотиреоз, звикли вживати забагато калорій та не займаєтесь фізичними вправами на постійній основі. Гіпотиреоз – це захворювання щитовидної залози, при якому вона не може виробляти достатньо гормонів, що регулюють наш метаболізм, контролюють ріст або відновлення клітин. Через це люди з гіпотиреозом часто страждають від випадання волосся, втоми і збільшення жирових відкладень, особливо в зоні живота, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Експерти стверджують, що більшість людей з гіпотиреозом мають схильність до набору ваги. А під час пандемії внести у спосіб життя зміни, які допоможуть вам підтримувати здорову вагу, що дуже важливо для загального здоров’я та самопочуття.

Ось кілька порад, яких варто дотримуватись людям з гіпотиреозом, які хочуть скинути вагу:

Дотримуйтесь здорової збалансованої дієти. Дотримуйтесь здорового раціону, багатого на фрукти, овочі, цільні злаки, корисні жири та пісний білок. Ці продукти мають невисоку калорійність, однак вони дуже поживні, тому забезпечують вам довге відчуття ситості, допомагаючи вам втрачати вагу. Обмежте споживання, а краще зовсім уникайте обробленої їжі та продуктів із високим вмістом жиру та цукру.

Включіть в раціон продукти, які допомагають боротись із запаленням. Хронічне запалення може ослабити імунну систему, а також спричинити збільшення ваги і розвиток хронічних хвороб. Такі продукти, як помідори, листова зелень, жирна риба, горіхи, оливкова олія, можуть допомогти боротися із запаленням, забезпечуючи при цьому надходження поживних речовин – таких як вітамін С, магній, вітаміни групи В, селен, цинк та залізо – необхідних здорової роботи щитовидної залози.

Їжте часто, але маленькими порціями. Вживати протягом дня декілька маленьких порцій їжі – це одна з найкращих стратегій зі зниження ваги. Переконайтесь, що продукти, які ви обрали, містять всі необхідні поживні речовини. Це допоможе вам підтримувати здоровий рівень цукру в крові і уникати переїдання.

Регулярно займайтесь спортом. Фізичні вправи – це невід’ємна частина будь-якого плану схуднення. Спорт допомагає збільшити витрату калорій та подолати втому. Рекомендується приділяти аеробним вправам принаймні 300 хвилин на тиждень. Це можуть бути біг, їзда на велосипеді, гра в теніс, тощо. Вправи необхідні всі, незалежно від того, маєте ви проблеми зі щитовидною залозою, чи ні. Він сприяє схудненню та зміцненню здоров’я.

Приймайте ліки. Прийом призначених лікарем медикаментів допомагає контролювати симптоми гіпотиреозу, в тому числі і збільшення ваги. Зазвичай такі ліки приймають натщесерце принаймні за пів години до сніданку. Їх також не рекомендується поєднувати з іншими медичними препаратами.

Поділись


Новини партнерів