5 причин включити моркву у свій раціон цієї зими

Ви, мабуть, часто чули, що для збереження зору потрібно їсти моркву. Однак, це не єдине, чим морква може бути вам корисною. Вона дуже поживна та універсальна. Крім того, морква може стати для вас джерелом бета-каротину, клітковини, вітаміну К1, калію та антиоксидантів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось кілька причин включити в зимовий раціон моркву:

Вона сприяє здоров’ю серця. Як ми вже згадували раніше, морква багата на клітковину. Вона допомагає усунути надлишок шкідливого холестерину або холестерину ЛПНЩ. І як ви знаєте, підвищений рівень холестерину в крові збільшує ризик серцевих захворювань. Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, також виявило зв’язок між споживанням моркви та зниженням рівня холестерину.

Вона сприяє схудненню. Морква – це багатий на клітковину продукт, який містить напрочуд мало калорій. Це робить її незамінною для тих, хто хоче схуднути. Клітковина змушує нас почуватись ситими, що дозволяє уникнути зайвих перекусів. Це також підтвердило дослідження, опубліковане в British Journal of Nutrition. Крім того, клітковина покращує травлення та полегшує випорожнення кишечника.

Вона зміцнює імунітет. Морква містить багато вітаміну А та його провітаміну бета-каротину, які сприяють зміцненню імунної системи. Це підтвердило дослідження, опубліковане у Journal of Clinical Medicine. Крім того, морква містить вітамін С, необхідний для нормальної роботи людського імунітету.

Вона покращує  здоров’я очей. Ви про це точно знаєте, але повторимо ще раз – морква дуже корисна для очей.  Вітамін А вважається необхідним для підтримки хорошого зору, а морква на нього багата. Нестача вітаміну А може порушити хімічні процеси в очах, що призведе до погіршення зору і навіть до курячої сліпоти.

Вона допомагає контролювати артеріальний тиск. Морква допомагає знизити не тільки рівень шкідливого холестерину, але й ваш артеріальний тиск. Вона містить велику кількість калію, який допомагає розслабити судини. Це покращує кровообіг у вашому тілі та знижує високий кров’яний тиск.

Поділись


Новини партнерів